Logo Meppel
Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Meppel – Grote Oever’, besluit hogere grenswaarde en verlenen omgevingsvergunning, Meppel

Burgemeester en wethouders van Meppel maken bekend dat met toepassing van de coördinatieregeling de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

  • de gemeenteraad heeft op 23 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Meppel – Grote Oever’ met de planidentificatie NL.IMRO.0119.GroteOever-BPC1 ongewijzigd vastgesteld;

  • burgemeester en wethouders hebben op 16 september 2014 de hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor industrielawaai voor een drietal te bouwen woningen aan de Grote Oever vastgesteld;

  • burgemeester en wethouders hebben op 24 oktober 2014 de gevraagde omgevingsvergunning verleend voor de bouw van 27 appartementen aan de Grote Oever.

De gemeenteraad heeft op 23 februari 2012 voor dit project een z.g. toegangsbesluit genomen (paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening). Dit betekent dat de genomen besluiten gecoördineerd worden (coördinatieregeling) en als één besluit open staan voor beroep.

Waar kunt u de stukken inzien?

De bovengenoemde besluiten liggen gecoördineerd als één besluit met ingang van 30 oktober 2014 gedurende zes weken (tot en met 10 december 2014) voor een ieder ter inzage. U kunt de besluiten en bijbehorende bijlagen inzien in het stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel. De openingstijden daarvan zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en tevens op vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan, de hogere grenswaarde en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan beroep worden ingesteld tegen het gecoördineerde besluit door iedere belanghebbende:

  • die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen de ontwerp besluiten kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Gedurende de periode van terinzageligging kan door genoemde belanghebbenden tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Dit geldt ook voor de omgevingsvergunning.

Meppel, 29 oktober 2014

Burgemeester en wethouders gemeente Meppel

Naar boven