Logo Waddinxveen
Vooraankondiging Bestemmingsplan Passage, Waddinxveen

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Waddinxveen bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het winkelcentrum de Passage. In het plangebied wordt de mogelijkheid voor detailhandel geschrapt of beperkt. Tevens wordt in dit bestemmingsplan de mogelijkheid opgenomen om de begane grond van de panden aan de zuidkant van de Passage en op de Juliana van Stolberglaan 4 – 8 te gebruiken ten behoeve van een extra woning of lichte bedrijvigheid.

Het voorontwerpbestemmingsplan zal vanaf 30 oktober ter inzage worden gelegd. Gedurende de termijn van terinzagelegging van het voorontwerp wordt eenieder in de gelegenheid gesteld een inspraakreactie in te dienen.

Vervolgens zal het ontwerpbestemmingsplan naar verwachting begin 2015 voor zes weken ter inzage worden gelegd op het gemeentehuis van Waddinxveen, via www.waddinxveen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende deze termijn kan eenieder een zienswijze indienen. De terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan is verplicht in de Wet ruimtelijke ordening en dat maakt onderdeel uit van de formele procedure.

Ten overvloede wordt opgemerkt dat de mogelijkheid tot reageren op het voorontwerpbestemmingsplan de wettelijk verplichte terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan niet beperkt. Op de ingediende inspraakreacties en zienswijzen zal het college van burgemeester en wethouders schriftelijk reageren.

De kennisgeving van de terinzagelegging van het bestemmingsplan wordt gepubliceerd in het Hart van Holland, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de heer D. Koppenaal bereikbaar via 140182. Het is op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro niet mogelijk om te reageren over dit voornemen. Ook is er voor een onafhankelijke instantie in deze fase geen gelegenheid advies uit te brengen over dit voornemen. Er liggen momenteel geen stukken ter inzage.

Waddinxveen, 29 oktober 2014

Naar boven