Logo Overijssel
Verzamelherziening 2014 Omgevingsvisie en Omgevingsverordening, Overijssel

Gedeputeerde staten van Overijssel maken bekend dat:

Provinciale staten van Overijssel in hun vergadering van 8 oktober 2014 de Verzamelherziening 2014 Omgevingsvisie en Omgevingsverordening hebben vastgesteld.

Elk jaar wordt er een veegactie gehouden voor voorstellen tot kleine aanpassingen van de Omgevingsvisie en de Omgevingsverordening die technisch van aard zijn en beleidsarm. Die worden gebundeld vastgesteld in een verzamelherziening. De wijzigingen die met de Verzamelherziening 2014 worden doorgevoerd, hebben betrekking op het provinciale luchtvaartbeleid, op regelingen voor vaarwegen, bodemsanering, bodemenergiesystemen en water en op de begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur.

Het besluit tot vaststelling van de Verzameldetailhandel 2014 Omgevingsvisie en Omgevingsverordening wordt elektronisch beschikbaar gesteld op: www.ruimtelijkeplannen.nl met:

De Omgevingsvisie en de Omgevingsverordening zijn conform de artikelen 1.2.1. tot en met 1.2.5 Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm aan provinciale staten voorgelegd en in die vorm vastgesteld.

Daarbij is bepaald dat dit besluit – op een enkel onderdeel na – in werking treedt op 1 november 2014. Het onderdeel dat op later moment in werking treedt heeft betrekking op de invoering van vergunningplicht voor bodemenergiesystemen (artikel 4.6.5 Omgevingsverordening) en het overgangsrecht dat daarvoor is geformuleerd (artikel 8.2.3 Omgevingsverordening).

Gedeputeerde staten voornoemd.

Naar boven