Logo Heiloo
Vastgesteld bestemmingsplan Oosterzijweg 94 te Heiloo

Kennisgeving ex artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 bekend dat met ingang van donderdag 30 oktober 2014 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ter inzage ligt:

  • Het op 6 oktober 2014 door de gemeenteraad ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Oosterzijweg 94 te Heiloo.

Doel van het bestemmingsplan

Het planologisch – juridisch mogelijk maken van de bouw van 3 nieuwe woningen op het perceel Oosterzijweg 94 te Heiloo.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het plan betreft het mogelijk maken van nieuwbouw voor drie vrijstaande woningen op het perceel Oosterzijweg 94 te Heiloo. Op dit moment is het perceel Oosterzijweg 94 bebouwd met een verouderde, vrijstaande woning en een aantal vrijstaande bijgebouwen waaronder een garage. Het perceel geeft een wat verrommelde indruk door de verwaarloosde en verouderde status van de gebouwen. Door sloop en nieuwbouw kan een ruimtelijke kwaliteitsverbetering worden doorgevoerd. Het relatief grote perceel, met name in de breedte gezien, zorgt ervoor dat er ruimte genoeg is voor drie vrijstaande woningen. Doordat de woningen moeten worden uitgevoerd met één bouwlaag met kap zal de schaal van de woningen prima passen in het bestaande lint van de Oosterzijweg.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 30 oktober 2014 tot en met woensdag 10 december 2014 op de volgende wijze ter inzage:

  • tijdens openingstijden bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

  • tijdens openingstijden in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo.

Inzien via internet

Beroep

Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtsspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Als binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de inhoud van het bestemmingsplan of de procedure? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Heiloo via afdeling VROM, telefoonnummer 072 – 535 67 99.

Heiloo, 29 oktober 2014

Naar boven