Logo Bergen (Li)
Ontwerpbestemmingsplan ‘Rijksweg Zuid 3 en Kruisstraat 40’, Bergen (Li)

Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Rijksweg Zuid 3 en Kruisstraat 40”, met IDN “NL.IMRO.0893.BP14002RIJZ3WLI-ON01” ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft het adres Kruisstraat 40, 5856 AG Wellerlooi. Dit plan voorziet in een wijziging van de bestemming transportbedrijf naar constructiewerkplaats en een woonbestemming. Voor dit plan is een hogere waarde vastgesteld vanwege wegverkeerslawaai.

Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen hebben ten behoeve van de woning op de locatie Rijksweg Zuid 3 een hogere waarde vastgesteld vanwege wegverkeerslawaai van de provinciale weg N271 op basis van artikel 83 lid 1 van de Wet geluidhinder (Wgh).

De geprojecteerde woning aan de Rijksweg Zuid 3 ligt binnen de geluidszone van de Rijksweg N271. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder van 48 dB voor wegverkeerslawaai wordt overschreden. De gemeente heeft voor de te hoog belaste gevels van de woning hogere waarden vastgesteld.

Met extra maatregelen aan de woning zal aan de wettelijke norm voor het binnengeluidsniveau worden voldaan.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Rijksweg Zuid 3 en Kruisstraat 40” en overige stukken liggen van 30 oktober tot en met 10 december 2014 ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. U kunt de stukken, zonder afspraak, inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. U kunt het digitale plan ook inzien via www.bergen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Tijdens de inzage termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad van Bergen, postbus 140, 5854 ZJ Bergen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefonisch bereikbaar via nummer (0485) 34 83 83.

Naar boven