Logo Roermond
Bestemmingsplan ‘Herten’, Roermond

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 25 september 2014 het bestemmingsplan “Herten” (NL.IMRO.0957.BP00000235-VG01) vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Herten’ kan opgesplitst worden in twee gedeelten, Herten/Ool en Merum. Herten/Ool is gelegen aan de zuidwestkant van Roermond. Merum ligt ten zuiden van Herten/Ool en is een dorp ten zuiden van Roermond. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Maas, in het westen bij de Hertenerweg en Gulickerweg, in het zuiden door de Maastrichterweg, Rijksweg en sportvelden van Herten en in het westen door de Merumerbroekweg, Marktstraat en volgt de Oolderweg die aansluit aan de Broekstraat en Oolderplas. De nieuwbouwwijk Oolder Veste maakt geen onderdeel uit van het plangebied. Het gaat bij deze bestemmingsplanherziening om het actualiseren van de verouderde bestemmingsplannen en het komen tot een actueel beheersplan. Het bestemmingsplan maakt geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen rechtstreeks mogelijk. Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 29 oktober 2014 t/m 10 december 2014 voor eenieder ter inzage in het Stadskantoor Kazerneplein 7 en kan via de gemeentelijke website worden geraadpleegd op www.ruimtelijkeplannen.roermond.nl en is eveneens digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanaf 30 oktober 2014 tot en met 10 december 2014 kan tegen het besluit van de gemeenteraad door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht. De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, op 11 december 2014. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Roermond, 28 oktober 2014

Naar boven