Logo Best
Vaststelling bestemmingsplan ‘Hoek Hokkelstraat – Liempdseweg’ en besluit hogere waarden, Best

Bestemmingsplan ‘Hoek Hokkelstraat – Liempdseweg’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, derde lid Wro bekend dat de gemeenteraad op 27 januari 2014 het bestemmingsplan ‘Hoek Hokkelstraat – Liempdseweg’ heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de hoek Hokkelstraat en de Liempdseweg.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad geen wijzigen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat van 25 september 2013 tot en met 5 november 2013 ter inzage heeft gelegen. Met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingekomen.

Terinzagelegging stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan kan, met de bijbehorende stukken, vanaf 5 februari 2014 tot en met 18 maart 2014 tijdens de openingsuren worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het bestemmingsplan in pdf beschikbaar via www.gemeentebest.nl >> Bouwen en verbouwen >> Bestemmingsplannen >> bestemmingsplan ‘Hoek Hokkelstraat – Liempdseweg’ en digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753.bphoekhokkelliemp-VG01

Beroepsmogelijkheid

Vanaf 5 februari 2014 tot en met 18 maart 2014 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Het bestemmingsplan treedt op basis van artikel 3.8, vijfde lid Wro in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Een beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres. Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Beleidsregel ‘Beeldkwaliteit hoek Hokkelstraat – Liempdseweg’

Op voorstel van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad in hun vergadering van 27 januari 2014 de beleidsregel ‘Beeldkwaliteit hoek Hokkelstraat – Liempdseweg’ voor de welstandscriteria ter beoordeling van een nieuw te bouwen woning vastgesteld. Deze zullen door de stadsbouwmeester worden gehanteerd bij de beoordeling van het bouwplan voor de nieuw te bouwen woning op deze locatie. Een ieder kan hiervan kennis komen nemen bij de afdeling Uitvoering, vakgroep Vergunningen (melden bij de centrale balie). Tevens is de beleidsregel in pdf beschikbaar via www.gemeentebest.nl >> Bouwen en verbouwen >> Bestemmingsplannen >> bestemmingsplan ‘Hoek Hokkelstraat – Liempdseweg’ > Beleidsregel ‘Beeldkwaliteit hoek Hokkelstraat – Liempdseweg’.

Besluit hogere waarden

Op 15 november 2013 hebben burgemeester en wethouders besloten tot het opleggen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting. Het besluit, waarvan de strekking niet is gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, heeft betrekking op de bouwmogelijkheid van één woning op de hoek van de Hokkelstraat en de Liempdseweg, gelegen in het plangebied van bestemmingsplan ‘Hoek Hokkelstraat – Liempdseweg’ te Best.

Met betrekking tot het ontwerpbesluit op het verzoek zijn geen zienswijzen ingekomen.

Het besluit en alle stukken die daarop betrekking hebben, liggen vanaf 5 februari 2014 tot en met 18 maart 2014 ter inzage bij de afdeling Uitvoering. De stukken kunnen elke werkdag worden ingezien van 08.30 tot 12.30 uur en op maandag van 17.00 tot 19.00 uur. Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met het de afdeling Uitvoering, tel. 0499-360911.

Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank te ‘s-Hertogenbosch door:

  • Belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

  • De adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

  • Belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;

  • Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepsschrift moet vóór 19 maart 2014 in tweevoud worden gezonden aan de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Wij wijzen u erop dat het indienen van een beroepsschrift geen schorsende werking heeft. Dat betekent dat dit besluit na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, ook wanneer nog niet is beslist op een beroepsschrift. Schorsing van het besluit kan alleen worden verkregen door bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch een verzoek te doen om een voorlopige voorziening.

Dit verzoek dient in tweevoud, samen met een kopie van het ingediende beroepsschrift, te worden gezonden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Het besluit treedt dan pas in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. U kunt een voorlopige voorziening ook digitaal vragen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening worden u eveneens griffierechten in rekening gebracht.

Best, 4 februari 2014

Naar boven