Logo Lingewaard
Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder, Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat, gelet op het bepaalde in de Inspraakverordening van de gemeente Lingewaard, het volgende voorontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt:

Voorontwerp bestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder

De gemeente Lingewaard is bezig met de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder. Dit bestemmingsplan beoogt de Gendtsche Polder gedeeltelijk te herstructureren. Kort samengevat betreft het plan het realiseren van natuur, het vergroten van de beleefbaarheid van het gebied voor fietsers en voetgangers en het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van de oeverwal waar de bebouwing is gesitueerd. Dit laatste gebeurt door het slopen van voormalige bedrijfsgebouwen, de realisatie van enkele (her)bouwlocaties en het gedeeltelijk verleggen en opknappen van de Polderweg.

Het plangebied wordt globaal begrensd door Waal en de Waaldijk en betreft globaal weergegeven alleen de oostelijke helft van de uiterwaard.

Het plan Oeverwal Gendtsche Polder valt onder het programma WaalWeelde van de provincie Gelderland. Dit programma ondersteunt en verbindt projecten om de Waal en haar omgeving “duurzaam mooier, veiliger, natuurlijker en economisch sterker” te maken. Het project Oeverwal Gendtsche Polder heeft vanuit dit programma een financiële impuls gekregen waardoor dit project in 2017 uitgevoerd kan worden.

Waar ter inzage?

Het voorontwerp bestemmingsplan Oeverwal Gendtsche Polder met bijbehorende bijlagen wordt met ingang van donderdag 30 oktober 2014 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • Het digitale voorontwerp bestemmingsplan met bijlagen kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Het voorontwerp bestemmingsplan met bijlagen is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen →actueel→bekendmakingen →bestemmingsplannen →op naam bestemmingsplan zoeken);

  • Het digitale en analoge voorontwerp bestemmingsplan met bijlagen ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum, telefoon (026) 326 01 11.

Binnen de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk een inspraakreactie indienen bij burgemeester en wethouders van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Als u mondeling uw inspraakreactie wilt geven, kunt u binnen de termijn van terinzagelegging telefonisch contact opnemen met mevrouw G. Boonstra of dhr. J. Bruckwilder van het team Ruimtelijk Beleid, bereikbaar via 026 32 60 111.

Inloopavond

Op maandag 17 november 2014 kunt u tijdens een inloopavond informatie krijgen over het plan en uw vragen over het plan stellen aan medewerkers van de gemeente Lingewaard, de provincie Gelderland en de Dienst Landelijk Gebied. Deze inloopavond is van 19.00 uur tot 21.00 uur aan de Polder 32a in Gendt.

Bemmel, 29 oktober 2014

Naar boven