Logo Haaksbergen
Kennisgeving voorbereiding en terinzagelegging voorontwerp bestemmingsplan ‘Haaksbergen Dorp, partiële herziening Kop Parallelweg’, Haaksbergen

Gelet op het bepaalde in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Haaksbergen bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor bestemmingsplan ‘Haaksbergen – Dorp, partiële herziening Kop Parallelweg’.

Op basis van de inspraakverordening ligt het voorontwerp bestemmingsplan ‘Haaksbergen – Dorp, partiële herziening Kop Parallelweg’ en de bijbehorende omgevingsonderzoeken voor iedereen ter inzage.

Het plangebied ligt achter het terrein van de museum buurtspoorweg tussen de Goorsestraat, Parallelweg en het bedrijf Odink Koenderink en betreft de realisatie van woningbouw voor fase 1 langs de randen van de Goorsestraat, de realisatie van een brandweergarage aan de Parallelweg en een verbreding van de gebruiksmogelijkheden van het CLV gebouw. Voor fase 2 is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen in het bestemmingsplan voor de realisatie van woningen.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft als doelstelling de gewenste situatie juridisch vast te leggen.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0158.BP1123-0001.

Ter inzage

Met ingang van 24 oktober 2014 ligt het voorontwerp bestemmingplan ‘Haaksbergen – Dorp, partiële herziening Kop Parallelweg’ voor een periode van vier weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor aan de Markt 3.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.haaksbergen.nl → Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen → Haaksbergen dorp – woongebieden → Plannen in inspraakfase. Hier vindt u ook een rechtstreekse link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de inspraakperiode kunnen ingezetenen in de gemeente Haaksbergen en belanghebbenden reageren. Uw inspraakreactie kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge inspraakreactie. Hiervoor kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaren, Gerlo van der Wens en Ruud Oude Moleman, telefoonnummer (053) 573 45 67.

Inloopbijeenkomst

Ondersteunend aan de terinzagelegging wordt een inloopbijeenkomst gehouden. Gedurende deze bijeenkomst kunt u uw vragen stellen. De inloopbijeenkomst is gepland op donderdag 6 november 2014. Tussen 19.00 en 21.00 uur bent u van harte welkom in het atrium van het gemeentehuis aan de Markt 3.

Haaksbergen, 23 oktober 2014

burgemeester en wethouders van Haaksbergen, J.C. Gerritsen, burgemeester

M.E. Kragting-de Groot, loco-secretaris

Naar boven