Ontwerpomgevingsvergunningen bruggen Kerkdijk, Plakkenweg en Grote Wetering Ruimte voor de Rivier project Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld, Rijkswaterstaat

Voor het project Ruimte voor de Rivier Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld worden vier bruggen gerealiseerd. Voor deze bruggen zijn omgevingsvergunningen nodig op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Het project Ruimte voor de Rivier Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld maakt onderdeel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van dit besluit is de Rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent onder andere dat een ieder gedurende een periode van zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over de ontwerpbesluiten.

Toelichting ontwerpbesluiten

Brug Kerkdijk

Deze nieuwe brug over de Grote Wetering wordt gebouwd in de Kerkdijk. Voor het bouwen ervan is een omgevingsvergunning nodig.

Brug Plakkenweg

Deze nieuwe brug over de nog aan te leggen Geulwetering wordt gebouwd in de Plakkenweg. Voor het bouwen ervan is een omgevingsvergunning nodig.

Bruggen Grote Wetering

Deze twee nieuwe bruggen over de Grote Wetering worden gebouwd in respectievelijk de Plakkenweg en de nieuwe fietsverbinding van de Broekstraat naar De Stege. Voor het bouwen ervan is een omgevingsvergunning nodig.

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

Van donderdag 30 oktober 2014 tot en met woensdag 10 december 2014 liggen de volgende ontwerpbesluiten ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken, inclusief de aanvragen:

  • Ontwerpomgevingsvergunningen bruggen Kerkdijk, Plakkenweg en Grote Wetering (burgemeester en wethouders gemeente Heerde).

De stukken zijn op afspraak in te zien van maandag tot en met donderdag van 08:30 tot 17:00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 16:00 bij het Publiekscentrum van de gemeente Heerde, Eperweg 5 te Heerde.

Digitale inzage

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken, inclusief de aanvragen, kunt u ook inzien via:

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

Van donderdag 30 oktober 2014 tot en met woensdag 10 december 2014 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen over de ontwerpbesluiten.

Schriftelijk:

Stuur uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van de naam van het betreffende ontwerpbesluit naar:

Rijkswaterstaat Ruimte voor de Rivier

T.a.v. J.J. van Burg

Postbus 24103

3502 MC Utrecht

Mondeling:

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wil brengen over de ontwerpbesluiten dient u daarvoor een afspraak te maken met de heer J.J. van Burg via telefoonnummer 06-20613270. Van een mondeling naar voren gebrachte zienswijze wordt verslag opgemaakt.

Wat gebeurt er met uw zienswijzen?

De bevoegd gezaginstantie betrekt de ingediende zienswijzen bij het nemen van de definitieve besluiten. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Tegen de uiteindelijke besluiten kan beroep worden ingediend als men belanghebbende is en als men een zienswijze naar voren heeft gebracht over het betreffende ontwerpbesluit, tenzij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is gebracht.

Naar boven