Logo Bergen op Zoom
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Villapark Reimerswaal’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 18 september 2014 het bestemmingsplan “Villapark Reimerswaal” met plannummer NL.IMRO.0748.BP0214-0301 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het college geeft verder kennis van zijn besluit tot vaststelling hogere grenswaarden ingevolge de Wet geluidhinder ten behoeve van het wegverkeerslawaai. Dit besluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde houdt verband met het wegverkeerslawaai van de Laan van Reimerswaal.

Plangebied

Het plangebied ligt in het zuiden van de bebouwde kom van de stad Bergen op Zoom en wordt begrensd door de Laan van Reimerswaal in het noorden, de voormalige zeedijk Binnenbandijk in het oosten, en het aangrenzende groengebied dal van de Molenbeek in het zuiden en westen.

Doel

Dit bestemmingsplan heeft als doel een actueel planologisch kader te bieden passend bij vrijstaande woningen en een hierbij passende bouwregeling. Ook heeft het als doel de mogelijkheden voor het oprichten van bedrijfsbebouwing op te heffen.

Wijzigingen

Het plan is op onderdelen gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn ambtshalve aangebracht naar aanleiding van verlaat ontvangen positieve adviezen van overlegpartners. De wijzigingen zijn aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 27 oktober 2014 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0214-0301).

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening en Vergunningen via telefoonnummer 0164 – 277 423.

Bergen op Zoom, 24 oktober 2014

Naar boven