Logo Scherpenzeel
Vaststelling bestemmingsplan Omgeving de Heijhorst, herziening 2014, Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 2 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Omgeving de Heijhorst, herziening 2014’ alsook het daarop aangepaste beeldkwaliteitsplan heeft vastgesteld.

Wat beoogt dit plan

Het plan voorziet in een herziening van het op 6 maart 2014 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan Omgeving de Heijhorst. In samenspraak met een aantal om- en inwonenden van het plangebied is een nieuwe inrichting overeengekomen van de woonwagenstandplaats en de tussen de woonwagens en de percelen aan de Holevoetlaan gelegen weide. Omdat de nieuwe inrichting niet past binnen het vastgestelde bestemmingsplan is deze herziening noodzakelijk. Voor het overige deel van het plangebied verandert niets ten opzichte van het eerder vastgestelde plan. Voorliggende herziening maakt in genoemd gebied de bouw mogelijk van laagbouwwoningen en parkeervoorzieningen en het woonwagenkampje verdwijnt en krijgt een woonbestemming. Het beeldkwaliteitsplan is geactualiseerd als gevolg van de gewijzigde stedenbouwkundige opzet. Dit plan kent inhoudelijk geen gewijzigde eisen.

U kunt het plan inzien

Zowel het bestemmingsplan als het beeldkwaliteitsplan ligt met ingang van 22 oktober 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kunnen de plannen worden ingezien bij de afdeling Ruimte & Groen, aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.scherpenzeel.nl onder: Wonen, bouwen en veiligheid/Bouwen/Bestemmings-plannen/Bestemmingsplannen (in procedure). U treft dan de stukken aan in.pdf. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Het is mogelijk om tijdens de inzagetermijn (dus tot en met 2 december 2014), schriftelijk bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage, beroep in te stellen tegen het bestemmingsplan. Het instellen van beroep is mogelijk door belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden, die kunnen aantonen, dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, dan wel belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de aangebrachte wijzigingen.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Scherpenzeel, 16 oktober 2014

burgemeester van Scherpenzeel B. Visser burgemeester

V.J.M. van Arkel secretaris

Naar boven