Logo Geldermalsen
Bestemmingsplan ‘Aanvulling regeling bijgebouwen kernen Buurmalsen, Meteren, Rhenoy, Rumpt en Tricht’, Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 24 oktober 2014 ligt, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 Wro, bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen voor zes weken ter inzage het ontwerp van het bestemmingsplan “Aanvulling regeling bijgebouwen kernen Buurmalsen, Meteren, Rhenoy, Rumpt en Tricht”, gemeente Geldermalsen.

De planstukken zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl: planidentificatie: NL.IMRO.0236.Bijgebouwen5kernen-OW01

én de gemeentelijke internetsite onder: www.gemeente.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/Terinzage/ontwerpbestemmingsplan“Aanvulling regeling bijgebouwen kernen Buurmalsen, Meteren, Rhenoy, Rumpt en Tricht”

Toelichting op de planstukken

Door een uitspraak van de Raad van State dient in het bestemmingsplan “Kern Tricht 2013” binnen de bestemming “Wonen-beeldbepalend” een regeling die inging op de bouwmogelijkheden voor “afwijkende” bijgebouwen te worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om situaties waar op erf meer bijgebouwen staan dan volgens de algemene bouwregels bij recht is toegestaan. Bij toepassing van de oorspronkelijke in 2013 vastgestelde bouwregel zou vervangende nieuwbouw van die bijgebouwen niet mogelijk zijn. Met de nieuwe regeling, zoals die nu is opgenomen in het ter inzage liggende bestemmingsplan, wordt vervangende nieuwbouw wel mogelijk. Ook kan na instemming van het college vervangende nieuwbouw eventueel op een andere plek op het perceel plaatsvinden.

Hoewel door de Raad van State alleen de regeling in het bestemmingsplan “Kern Tricht 2013” is vernietigd, is besloten om in alle vijf kernplannen die in 2013 zijn vastgesteld de regeling voor de “afwijkende” bijgebouwen aan te passen. Dit om in de woonkernen zo veel mogelijk gelijke bouwregels te houden.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 4 december 2014) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) sturen naar de gemeenteraad van gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum (tel. 0345-586611; alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven