Vaststelling Bestemmingsplan Recreatiepark Elsendorp (Verwerking uitspraak Raad van State)
Logo Gemert-Bakel
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Gemert-Bakel op 2 oktober het bestemmingsplan ‘Recreatiepark Elsendorp” heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de uitspraak van 23 juli 2014 met nummer 201400054/1/R3 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit d.d. 10 oktober 2013 van het bestemmingsplan “Recreatiepark Elsendorp”. Het planidentificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is: NL.IMRO.1652.BPrecparkelsendorp-VA02.
Reparatiebesluit
Op basis van artikel 8:72, lid, aanhef en onder b, van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is er gekozen om afdeling 3.4 van de Awb niet opnieuw te volgen. Dit houdt in dat een nieuw bestemmingsplan kan worden vastgesteld zonder een nieuw ontwerp bestemmingsplan ter inzage te leggen. Het bestemmingsplan wijzigt inhoudelijk niet. Er is geen sprake van een geheel ander plan.
Wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan
In het reparatiebesluit zijn naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State de volgende zaken hersteld:
  • -
    Er is voorwaardelijk groen opgenomen in de planregels;
  • -
    Verlichtingsarmaturen van 5 meter zijn toegestaan in het plan, waarbij aansluiting is gezocht bij het vigerende bestemmingsplan;
  • -
    Er is een nader brandweeronderzoek uitgevoerd met betrekking tot de brandveiligheid van de aanwezige chalets. De resultaten van het brandweeronderzoek zijn verwerkt in het bestemmingsplan.
Inzage
Het raadsbesluit van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 20 oktober 2014 gedurende zes weken in het gemeentehuis ter inzage. Wilt u de stukken in het gemeentehuis inzien? Dit kan als u hiervoor een afspraak maakt. Op www.gemert-bakel.nlmaakt u een afspraak op een moment dat het u uitkomt. Beschikt u niet over internet, dan kunt u ons ook bellen.
Stukken digitaal inzien
U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.
Beroepsmogelijkheid
Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.
Gemert, 17 oktober 2014
Naar boven