Logo Sint Anthonis
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Wanroij, Broeksteen 3, Sint Anthonis

Gegevens bekendmaking

Bezwaartermijn

6 februari 2014 t/m 20 maart 2014

Bekendmaking heeft betrekking op

Broeksteen 3 te Wanroij

Soort bekendmaking

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken bekend dat de gemeenteraad van Sint Anthonis in zijn vergadering van 27 januari 2014 het bestemmingsplan “Buitengebied Wanroij, Broeksteen 3” (planIDN: NL.IMRO.1702.8BPBroeksteen3-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan heeft als doel om een vormverandering van het bestemmingsvlak ter plaatse van de locatie Broeksteen 3 te Wanroij, alsmede een verhoging van de verwerkingscapaciteit van de bestaande biomassavergistingsinstallatie mogelijk te maken. Door de vormverandering van het bestemmingsvlak kunnen negen opslagsilo’s, drie sleufsilo’s, een graansilo, een voerkeuken en twee vergistingssilo’s gerealiseerd worden. De totale oppervlakte van het bestemmingsvlak blijft na de vormverandering ongewijzigd. Het bestemmingsvlak wordt in de nieuwe opzet compacter van vorm.

Dit bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op onderdelen aangepast. Deze wijzigingen zijn in het raadsbesluit opgenomen.

Ter inzage

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het besluit van de gemeenteraad van 27 januari 2014 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Buitengebied Wanroij, Broeksteen 3” (planIDN: NL.IMRO.1702.8BPBroeksteen3-VA01 vanaf 6 februari 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Brink 3 te Sint Anthonis, bij het KCC (Klant Contact Centrum). Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Ook kunt u deze documenten raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan door de raad kan met ingang van 6 februari 2014 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • de belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient. Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op www.raadvanstate.nl.

Bestemmingsplan in werking

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien echter beroep is ingesteld en er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit van de gemeenteraad ingevolge artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Sint Anthonis, 5 februari 2014

Naar boven