Logo Aalburg
Vaststelling bestemmingsplan ‘Polderzicht’ te Wijk en Aalburg, Aalburg

De gemeenteraad van Aalburg heeft op 30 september 2014 besloten het volgende bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen:

Bestemmingsplan ‘Polderzicht’ te Wijk en Aalburg, plannummer NL.IMRO.0738.BP7009-GV01

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter visie heeft gelegen, is het bestemmingsplan door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Dit naar aanleiding van de ingediende zienswijzen en de ambtshalve wijzigingen. In de ‘Nota van Zienswijzen bestemmingsplan ‘Polderzicht’’ (tevens een bijlage van het vastgestelde bestemmingsplan) staan de wijzigingen beschreven.

Plangebied

Het ontwerpbestemmingsplan betreft de ontwikkeling van acht ruime woonkavels binnen een plangebied van circa 13.600 vierkante meter groot. Het plangebied ligt aan de westzijde van de kern Wijk en Aalburg, grenzend aan de straat Polderzicht. De ter plaatse vigerende bestemmingsplannen zijn bestemmingsplan “Buitengebied, herziening 2009” en “Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen”. Om de beoogde ontwikkeling mogelijk te maken is een gedeeltelijke herziening van voorgenoemde bestemmingsplannen noodzakelijk.

Bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en gebiedsaanduidingen’

Het bestemmingsplan regelt alle enkelbestemmingen voor het genoemde plangebied. De dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het gemeentebrede bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Polderzicht’ te Wijk en Aalburg ligt vanaf donderdag 23 oktober 2014, gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (via de volgende link: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0738.BP7009-GV01), het plan kan tevens geraadpleegd worden via de gemeentelijke website www.aalburg.nl.

Binnen de genoemde termijn kan tijdens de openingstijden van het Aalburgloket kennis worden genomen van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan bij de balie “Bouwen en Milieu”. U vindt het Aalburgloket aan de Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Het Aalburgloket is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Beroep

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 23 oktober 2014, gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Aalburg bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden.

Om de werking van het besluit op te schorten kunt u als belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Wijk en Aalburg, 22 oktober 2014

Naar boven