Mededeling inzake de terinzagelegging van het ontwerpbesluit op de aanvraag van Bedrijvenpark Oostflakkee Beheer B.V. voor ontheffing van de verplichting tot het aanwijzen van een netbeheerder voor een gastransportnet, ACM

Zaaknummer: 13.0865.30

  • 1. Op grond van artikel 2, achtste lid van de Gaswet wijst degene aan wie een ander net toebehoort dan het landelijk gastransportnet, voor het beheer van dat net een of meer naamloze of besloten vennootschappen als netbeheerder aan. Van de verplichting voor het aanwijzen van een netbeheerder kan op grond van artikel 2a, eerste lid van de Gaswet bij de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) ontheffing worden aangevraagd.

  • 2. Op 30 september 2013 heeft ACM van Bedrijvenpark Oostflakkee Beheer B.V. een aanvraag ontvangen voor een ontheffing van de verplichting voor het aanwijzen van een netbeheerder op grond van artikel 2a, eerste lid, van de Gaswet voor een gesloten distributiesysteem met een drukniveau van 8 bar, 100 bar en 30 mbar dat ligt op het bedrijfsterrein van Bedrijvenpark Oostflakkee in Oude Tonge te Goeroe Overflakkee. ACM is voornemens om geen ontheffing te verlenen aan Bedrijvenpark Oostflakkee Beheer B.V.

  • 3. ACM heeft de uniforme openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van toepassing verklaard op de totstandkoming van het ontheffingbesluit. Deze procedure kent geen bezwaarfase. Na vaststelling van het ontheffingbesluit kunnen belanghebbenden beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

  • 4. Het ontwerp van het ontheffingbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ten kantore van ACM (Zurichtoren, Muzenstraat 41 te Den Haag) ter inzage voor een periode van zes weken vanaf de datum van deze publicatie. Wanneer u de stukken wilt inzien, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de Directie Energie van ACM (tel. 070-7222000). Het ontwerp van het besluit is tevens gepubliceerd op de internetpagina van ACM: www.acm.nl → Onderwerpen: Energie → Aanvraag ontheffing → Publicaties (ontwerp)besluiten ontheffingen.

  • 5. Op grond van artikel 3:16 van de Awb hebben belanghebbenden, met ingang van de dag waarop het ontwerp van het besluit ter inzage is gelegd, zes weken de tijd om hun zienswijzen naar voren te brengen. Onder vermelding van het betreffende zaaknummer kunt u uw schriftelijke zienswijze richten aan de Autoriteit Consument en Markt, Directie Energie, postbus 16326, 2500 BH, Den Haag. U wordt verzocht uw reactie ook per e-mail te sturen naar: secretariaat.DE@acm.nl.

  • 6. Op maandag 24 november 2014 vindt van 10:00 uur tot 12:30 uur een hoorzitting plaats in de Zurichtoren (Muzenstraat 41 te Den Haag). Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich tot en met 6 november 2014 aanmelden via het secretariaat van de Directie Energie van ACM (secretariaat.DE@acm.nl). Bij uw aanmelding wordt u verzocht aan te geven hoeveel spreektijd u wenst. Wanneer er geen aanmeldingen (voor spreektijd) zijn, komt de geplande hoorzitting te vervallen.

Naar boven