Mededeling inzake de terinzagelegging van een voorstel tot wijziging van de voorwaarden als bedoeld in artikel 22, eerste lid van de Gaswet en artikel 54 van de Elektriciteitswet 1998, ACM

Zaaknummer: 14.1070.52

  • 1. Op grond van artikel 22 van de Gaswet en artikel 54 van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: E-wet)stelt de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) voorwaarden vast naar aanleiding van een voorstel van een representatief deel van de ondernemingen die zich bezighouden met het transporteren, leveren of meten van elektriciteit of gas.

  • 2. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) heeft op 9 oktober 2014 een voorstel ontvangen voor wijziging van de voorwaarden als bedoeld in artikel 22 van de Gaswet en artikel 54 van de E-wet. Het voorstel betreft een wijziging van de Informatiecode Elektriciteit en Gas in verband met procesaanpassingen inzake de schakelfunctionaliteit van op afstand uitleesbare meetinrichtingen en het bepalen van het standaardjaarverbruik voor gasaansluitingen.

  • 3. ACM is voornemens om, ingevolge artikel 23 van de Gaswet en artikel 55 van de E-wet, de voorwaarden conform het voorstel te wijzigen.

  • 4. ACM past geen uniforme openbare voorbereidingsprocedure toe, zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, op de totstandkoming van het besluit. Derhalve kunnen belanghebbenden na vaststelling van het besluit bezwaar instellen bij ACM.

  • 5. Het codewijzigingsvoorstel en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ten kantore van ACM (Zurichtoren, Muzenstraat 41 te Den Haag) ter inzage voor een periode van vier weken vanaf de datum van deze publicatie. Wanneer u de stukken wilt inzien, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de Directie Consumenten van ACM (tel. 070-7222000). Het codewijzigingsvoorstel is tevens gepubliceerd op de internetpagina van ACM: www.acm.nl → Onderwerpen: Energie → Codes Energie → Actuele codewijzigingsvoorstellen.

  • 6. Belanghebbenden hebben, met ingang van de dag na kennisgeving van de inzagelegging in de Staatscourant, vier weken de tijd om hun zienswijzen naar voren te brengen. Onder vermelding van het zaaknummer 14.1070.52 kunt u uw schriftelijke zienswijze richten aan de Autoriteit Consument en Markt, Directie Consumenten, postbus 16326, 2500 BH, Den Haag. U wordt verzocht uw reactie ook per e-mail te sturen naar: secretariaat.DC@acm.nl.

  • 7. Op vrijdag 14 november 2014 vindt van 14:00 uur tot 15:30 uur een hoorzitting plaats ten kantore van ACM. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich tot en met 5 november 2014 aanmelden via het secretariaat van de Directie Consumenten van ACM (secretariaat.DC@acm.nl). Bij uw aanmelding wordt u verzocht aan te geven hoeveel spreektijd u wenst. Wanneer er geen aanmeldingen (voor spreektijd) zijn, komt de geplande hoorzitting te vervallen.

Naar boven