Verkeersbesluit voor het aanleggen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats nabij Valeriusstraat 122 in Gemert
Logo Gemert-Bakel
Het college van b urgemeester en wethouders van Gemert-Bakel
Gelet op:
• Het bepaalde in artikel 15, eerste lid en artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het mandaatbesluit van burgemeester en wethouders van 19 november 2013;
O verwegende:
• Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Uit het oogpunt van:
  • Het verzekeren van de veiligheid op de weg
  • Het beschermen van de weggebruikers en passagiers
Motivering:
In de omgeving van de Pastoor Attendorenstraat en Valeriusstraat ligt de parkeerdruk op sommige momenten hoog. Daardoor moeten gehandicapten in sommige gevallen op te grote afstand van de woning parkeren. De gemeente Gemert-Bakel hecht er grote waarde aan dat gehandicapten zelfstandig kunnen functioneren waarbij de eigen mobiliteit zoveel mogelijk moet worden gewaarborgd. Om deze reden is het wenselijk om een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen. Deze plaats komt op het parkeerplein aan de Valeriusstraat, nabij huisnummer 122. Zie ook bijgevoegde tekening 2014-08.
Er heeft overleg plaatsgevonden met de politie zoals bedoeld in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.
Besluiten:
  • 1.
    Over te gaan tot plaatsing van bord E6 van Bijlage 1 van het “Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990” in de Valeriusstraat in Gemert, overeenkomstig bijbehorende tekening 2014-08.
  • 2.
    Dat dit besluit in werking treedt zodra het bord onder punt 1 genoemd, geplaatst is.
Besluitnr. 2014-08
Gemert, 15 oktober 2014
 
Het college van burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel
Namens deze,
 
Ir. E.P.A.G. Steijaert
Beleidsmedewerker Openbaar Beheer
Be zwaar
Als u het met dit besluit niet eens bent kunt u daartegen binnen zes weken na de dag van publicatie in de Staatscourant bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat de beslissing heeft genomen. Dat staat onder het besluit vermeld. Het adres is: Postbus 10.000, 5420 DA Gemert.
In het bezwaarschrift laat u weten tegen welk besluit u bezwaar maakt en de redenen waarom u het met dat besluit niet eens bent. Ook vermeldt u de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft en u ondertekent de brief met uw handtekening. Als het mogelijk is voegt u een kopie van het besluit waartegen u bezwaar heeft bij uw bezwaarschrift.
Als u bezwaar maakt, wordt de werking van dit besluit niet stopgezet. Mocht u dat willen en hebt u een spoedeisend belang, dan kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.
De rechtbank brengt u wel kosten in rekening voor de behandeling van een dergelijk verzoek (griffierecht). U kunt pas een voorlopige voorziening vragen nadat u een bezwaarschrift hebt ingediend. Een kopie van het bezwaarschrift voegt u bij uw verzoek aan de voorzieningenrechter.
Naar boven