Logo Amsterdam - Zuid
Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (uitgebreide voorbereidingsprocedure): Prins Hendriklaan 1, Amsterdam - Zuid

Het veranderen en vergroten van het souterrain; het maken van een betonnen kelderbak; het maken van meerdere constructieve muurdoorbraken; het gedeeltelijk wijzigen van het gebruik van het souterrain naar verblijfsruimte; het vervangen van een bestaande koekoek; en het maken een nieuwe koekoek in de zijgevel van het beschermd monumentaal gebouw Prins Hendriklaan 1.

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid maakt bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten op het adres Prins Hendriklaan 1 (OLO 178079):

  • het (ver)bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, lid 1, onder a, Wabo);

  • het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een planologische regeling, (artikel 2.1, lid 1, onder c, Wabo);

  • het slopen, verstoren, verplaatsen of in enig opzicht wijzigen van een beschermd monument (artikel 2.1, lid 1, onder f, Wabo);

  • het slopen van een bouwwerk (artikel 2.2, lid 1, onder a, Wabo).

Inzien omgevingsvergunning enkel op verzoek

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken zijn vanaf 10 februari 2014 gedurende zes weken in te zien op afspraak.

Om de stukken in te zien, kunt u een verzoek indienen via e-mail vergunningen@zuid.amsterdam.nl. Het inzien van de stukken kan op maandag, dinsdag of woensdag:

  • tussen 8.30 en 12.00 uur, of:

  • tussen 14.00 en 16.00 uur.

Voor uw verzoek hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • Uw naam, telefoonnummer en e-mailadres.

  • Het dossiernummer en het adres van het betreffende besluit (dit staat in de publicatie).

  • De publicatiedatum van het besluit.

  • Uw voorkeur voor een dag en tijdstip (binnen de bovengenoemde dagen en tijden).

De ontwerpbeschikking kunt u ook bekijken via onze internetsite www.zuid.amsterdam.nl/publicaties, onder ‘Stukken ter inzage’.

Zienswijze

Gedurende genoemde periode kan een ieder een zienswijze met betrekking tot deze aanvraag schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid, postbus 74019, 1070 BA Amsterdam. Voor uw mondelinge reactie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Vergunningen.

Amsterdam, 6 februari 2014

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid, P.P.J. Slettenhaar stadsdeelvoorzitter

Y.N. Jakobs waarnemend stadsdeelsecretaris

Naar boven