Logo Dordrecht
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven’ ter inzage, Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het op 14 oktober 2014 vastgestelde bestemmingsplan “Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven” (NL.IMRO.0505.BP192Wielwijkcrabb-3001) met bijbehorende stukken met ingang van 23 oktober 2014 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het plan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door de Laan der Verenigde Naties, Rondweg (N3), Zuidendijk, Reeweg-Zuid, Rijksweg A16. Het plan betreft in hoofdzaak een actualisering van de bestaande bestemmingsplannen met op enkele onderdelen nieuwe ontwikkelingen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad naast de gegrond verklaring van enkele onderdelen uit de zienswijzen (zie daarvoor bijlage 1 bij het raadsvoorstel) ook een andere wijziging aangebracht in het ontwerp:

Naar aanleiding van zienswijzen:

  • a. Aan de Frans Naereboutstraat is een bouwvlak verruimd;

  • b. Aan de Reeweg-Zuid is bij nummer 54 de mogelijkheid van bedrijfsbebouwing tot een oppervlakte van maximaal 375 vierkante meter ingeschreven en is op het naastliggende perceel de toegestane oppervlakte aan bedrijfsbebouwing gewijzigd van 950 vierkante meter in 975 vierkante meter.

Andere wijziging:

  • c. in de verbeelding zijn bij het perceel Talmaweg 10 alsnog de bestaande bouwhoogten opgenomen door het aanbrengen van een scheidingslijn van bouwhoogten met enerzijds een bouwhoogte van maximaal zes meter en anderzijds een bouwhoogte van maximaal veertien meter.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen tot en met 3 december 2014 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag). Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijziging kan een belanghebbende tot en met 3 december 2014 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 4 december 2014. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven