Logo Harderwijk
Bestemmingsplan Stadsweiden – Kruithuis vastgesteld, Harderwijk

De gemeenteraad heeft op 9 oktober het bestemmingsplan Stadsweiden – Kruithuis gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een actueel, helder en toegankelijk ruimtelijk kader. Het bestemmingsplan is in hoofdzaak conserverend van karakter. De planregeling is dan ook vooral gericht op het handhaven van de bestaande situatie en de bestaande gebruik- en bouwrechten. In het plan worden toekomstige uitbreidingsmogelijkheden voor met name ziekenhuis St Jansdal, het perceel Wethouder Jansenlaan 72-80 en het perceel Wethouder Jansenlaan 53-71 gefaciliteerd. Het plangebied is centraal gelegen in Harderwijk en omvat globaal het gebied van de kantoren aan het Westeinde, het ziekenhuis St Jansdal en loopt noordwaarts tot aan de Binnenstad en het Wolderwijd. Het gebied ligt tussen het Westeinde, de Westermeenweg en de Stationslaan en wordt omringd door de woonwijken Stadsweiden en Friesegracht en door het Stationsgebied.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld in die zin dat:

  • artikel 3.4, sub a (bestemming gemengd) van de regels, inhoudende een specifieke gebruiksregel, komt te vervallen;

  • aan artikel 5.4 (bestemming maatschappelijk) van de regels een specifieke gebruiksregel wordt toegevoegd met betrekking tot de maximale geluidbelasting op omliggende geluidgevoelige objecten;

  • op de verbeelding de functieaanduiding specifieke vorm van maatschappelijk uitgesloten – geluidgevoelig op het perceel Wethouder Jansenlaan 72-80 komt te vervallen;

  • op de verbeelding de functieaanduiding specifieke vorm van maatschappelijk – dienstverlening 1 aan het perceel Wethouder Jansenlaan 72-80 wordt toegevoegd;

  • op de verbeelding de maximale bouwhoogte voor het perceel Wethouder Jansenlaan 72-80 wordt verhoogd naar 14 respectievelijk 17 meter;

  • op de verbeelding het bouwvlak op het perceel Wethouder Jansenlaan 72-80 aan de west- en zuidzijde wordt vergroot;

  • op de verbeelding de maximale bouwhoogte voor de woningen Wethouder Janselaan 53-71 wordt verhoogd naar 13 meter.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 23 oktober gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Het plan (NL.IMRO.0243.BP00104-0003) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans). Het plan is ook in te zien op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenstadsweiden.

Besluit hogere grenswaarden:

Gelijk met het bestemmingsplan ligt het besluit tot vaststelling van hogere waarde ingevolge artikel 85 Wet geluidhinder en artikel 3.2 Besluit geluidhinder ter inzage. Met de hogere waarde wordt een uitbreiding van ziekenhuis St Jansdal, waarbij de bouwhoogte van de zuidwesthoek wordt verhoogd, mogelijk gemaakt.

Beroep instellen:

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden, beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

  • die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Informatie: afd. Ruimte, dhr. M. den Braven, tel. 411911.

Welstandsnota:

Bijlage 1 van de toelichting van het bestemmingsplan bevat beeldkwaliteitscriteria St Jansdal e.o. welke als aanvulling in de welstandsnota zullen worden opgenomen.

Naar boven