Logo Grootegast
Voornemen tot verlening omgevingsvergunning Tiengastraat 4 t/m 14 te Opende, Grootegast

Burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast geven overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kennis van het voornemen een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van twee blokjes met 3^1 kapwoningen op het perceel plaatselijk bekend Tiengastraat 4 t/m 14 te Opende, kadastraal bekend gemeente Grootegast, sectie F, nummer 5328.

De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten:

  • bouwen

  • handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (afwijken bestemmingsplan)

De gemeentelijke inspraakverordening is niet van toepassing. Derhalve wordt zonder inspraak de procedure terstond vervolgd.

Het realiseren van 3^1 kapwoningen is in strijd met het bestemmingsplan. Het college wil meewerken aan het plan door toepassing van respectievelijk artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1° van de Wabo en artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° van de Wabo. Laatstgenoemde planologische procedure betreft een uitgebreide voorbereidingsprocedure, waarbij het besluit een goede ruimtelijke onderbouwing moet bevatten.

De ontwerpomgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 22 oktober 2014 gedurende zes weken (tot en met 2 december 2014) ter inzage bij de balie op het gemeentehuis tijdens de openingsuren. De ontwerpomgevingsvergunning en de ruimtelijke onderbouwing zijn tevens bij de officiële bekendmakingen op www.overheid.nl in te zien.

Tegen het voornemen de omgevingsvergunning te verlenen kan een ieder gedurende de termijn van de ter inzage legging mondeling en schriftelijk zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast, postbus 46, 9860 AA Grootegast of via het e-mailadres ruimtelijkeplannen@grootegast.nl.

Naar boven