Logo Tholen
Vaststelling bestemmingsplan Nijverheidsweg – Sint-Maartensdijk, Tholen

Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Tholen maakt, krachtens door burgemeester en wethouders van die gemeente aan hem verleent mandaat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 18 september 2014 op grond van artikel 3.1 Wro het bestemmingsplan Nijverheidsweg Sint-Maartensdijk gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft het kenmerk: NL.IMRO.0716.bpNijverheidswSMD-VG01 en bestaat uit regels, een verbeelding (kaarten) en een toelichting met bijlagen.

Plangebied en doelstelling

Het bestemmingsplan heeft tot doel het planologisch-juridisch regelen van de volgende verkeersinfrastructurele maatregelen:

  • 1. het rechttrekken van de aansluiting van de Nijverheidsweg op de provincialeweg N286 en het doortrekken van de Nijverheidsweg richting de Verbindingsweg.

  • 2. het aanleggen van een langzaamverkeersroute die ook kan worden gebruikt als calamiteitenweg in het verlengde van de doorgetrokken Nijverheidsweg.

Ter inzage

U kunt het digitale vastgestelde bestemmingsplan bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan in te zien. Deze versie ligt, inclusief bijlagen, met ingang van 24 oktober 2014 tot en met 4 december 2014 tijdens de openingsuren op werkdagen ter inzage in het gemeentehuis Hof van Tholen 2 te Tholen. Het bestemmingsplan is in pdf-formaat, inclusief bijlagen, ook te zien op de gemeentelijke website: www.tholen.nl. Voor inlichtingen over het bestemmingsplan kunt u tijdens kantooruren bellen naar mevrouw ir. N. Tiernego of de heer ing. P. Quist van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummers 0166-668560 of 0166-668235.

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen het ontwerp(besluit);

  • een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te brengen tegen het ontwerp(besluit);

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de door gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE te 's-Gravenhage. De beroepstermijn vangt aan op 24 oktober 2014 en loopt tot en met 5 december 2014.

Inwerkingtreding raadsbesluit

Het raadsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Bij toewijzing van het verzoek geeft de voorzitter van de afdeling aan op welke onderdelen van het plan de voorlopige voorziening betrekking heeft.

Tholen, 23 oktober 2014

Naar boven