Logo Den Helder
Vastgesteld bestemmingsplan Vogelbuurt 2014, Den Helder

Burgemeester en wethouders van Den Helder maken op grond van artikel 3.8, lid 3, juncto artikel 3.8, lid 4 en artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Vogelbuurt 2014” met planidentificatie NL.IMRO.0400.217BPVOGELBRT2014-VST1 in de raadsvergadering van 29 september 2014 gewijzigd is vastgesteld. De wijzigingen zijn beschreven in het raadsvoorstel welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit.

Het bestemmingsplan Vogelbuurt 2014 geeft een visie weer voor de wijk de Vogelbuurt globaal liggend binnen het gebied welke begrensd wordt door de Spoorbaan in het westen, De Linie in het zuiden, De Ruyghweg in het Noorden en het Marine sportpark in het oosten.

Het bestemmingsplan voorziet in het vastleggen van de bestaande toestand/rechten en beleid ten aanzien van de huidige woningen, bedrijven, groen en bijbehorende wegen. Ook worden in het plan de belangen gewaarborgd die betrekking hebben op de binnen het plangebied liggend:

  • beschermd stadsgezicht en

  • LPG vulpunt.

Het bestemmingsplan voorzien niet in nieuwe bebouwing, afgezien van de mogelijkheid tot het onder voorwaarden realiseren van aan- en uitbouwen en bijgebouwen bij de woonbebouwing.

Inzage

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 20 oktober 2014 gedurende een periode van zes weken ter inzage.

De bovengenoemde stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.denhelder.nl en zijn verbeeld op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie NL.IMRO.0400.217BPVOGELBRT2014-VST1 voor het bestemmingsplan.

Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan worden ingezien (digitaal en op papier), tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Vogelbuurt 2014 bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8, lid 1 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben kunnen brengen.

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht.

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven