Logo Houten
Ontwerpuitwerkingsplan ‘De Steenen Poort, westelijk deelgebied’ en ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai, Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 7 oktober 2014 hebben ingestemd met het ontwerpuitwerkingsplan ‘De Steenen Poort, westelijk deelgebied’. Dit plan bevat een gedetailleerde uitwerking van de uit te werken woonbestemming uit het bestemmingsplan De Steenen Poort dat op 8 oktober 2013 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied ligt in de wijk de Poorten en heeft betrekking op een deel van het voormalig sportpark De Steenen Poort dat in zijn geheel wordt herontwikkeld tot woonwijk. De totale ontwikkeling omvat twee nieuwe woongebieden die worden gescheiden door een groenzone. Het uitwerkingsplan heeft uitsluitend betrekking op het westelijke deel van de uit te werken woonbestemming en omvat 57 van de 60 te realiseren woningen in dit deel. Een blokje van drie woningen valt buiten de globale woonbestemming, Voor deze drie wonigen wordt een afzonderlijke planologische procedure gevolgd.

Besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai

Tezamen met het ontwerpuitwerkingsplan wordt het besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder ter inzage gelegd. Op grond van artikel 110a, eerste lid van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders hiervoor bevoegd. Een dergelijk besluit is noodzakelijk ten behoeve van de uiteindelijke vaststelling van het uitwerkingsplan.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpuitwerkingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde railverkeerslawaai inzien?

Het ontwerp van het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken, waaronder het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai, liggen met ingang van donderdag 16 oktober 2014 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente InGang in het gemeentehuis van Houten. Voor openingstijden verwijzen we u naar de website www.houten.nl en de gemeentelijke publicatie Houten Actueel in het Houtens Nieuws. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via www.houten.nl/afspraak.

Daarnaast is het ontwerpplan te raadplegen op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0361STEENENPOORT-OWUP

De plannen worden tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/ruimtelijkeplannen

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn:

NL.IMRO.0321.0361STEENENPOORT-OWUP.

Het plan is eveneens te raadplegen via de gemeentelijke webviewer:http://0321.roview.net/

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Een ieder kan met ingang van donderdag 16 oktober 2014 gedurende 6 weken schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpuitwerkingsplan en/of het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge reacties op het ontwerpuitwerkingsplan kunnen via een afspraak met dhr. C. Verdenius kenbaar gemaakt worden. Mondelinge reacties op het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai kunnen via een afspraak met dhr. L. van der Meer kenbaar gemaakt worden. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 030 – 63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging van het ontwerpuitwerkingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden worden de zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord. Vervolgens zal het college deze besluiten, al dan niet gewijzigd, vaststellen. Daarna is het gedurende 6 weken nog mogelijk tegen de besluiten van het college in beroep te gaan. U dient dan wel een zienswijze te hebben ingediend of aan kunnen tonen dat u hiertoe eerder niet in staat bent geweest.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen dhr. C. Verdenius of dhr. R.de Goede

Naar boven