Logo Dongen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Baan 88’, Dongen

Het ontwerpbestemmingsplan Oude Baan 88 is opgesteld om planologisch medewerking te kunnen verlenen aan kantoorfuncties en maatschappelijke functies in het linkerdeel van het pand en in het rechterdeel een woning mogelijk te maken.

Het plangebied is juridisch-planologisch geregeld in het bestemmingsplan 'Zuid en West Dongen’. De beoogde ontwikkeling past niet in dit bestemmingsplan onder meer omdat kantoren en een woning binnen de huidige bestemming niet mogelijk is.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het een locatieontwikkeling betreft waarbij de gemeente eigenaar is, en het kostenverhaal via de verkoopovereenkomst geregeld is, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken met ingang van vrijdag 17 oktober 2014 tot en met vrijdag 28 november ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de Publiekshal van het gemeentehuis. De openingstijden van deze balie zijn:

  • maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur

  • maandag- tot en met donderdagmiddag van 12.30 – 17 uur, alleen op afspraak en

  • donderdag tevens van 17.00 uur tot 19.00 uur.

De stukken zijn tevens in te zien via www.dongen.nl / Plannen en projecten / Oude Baan 88 of digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-nummer NL.IMRO.0766.BP2014000030-VG01).

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via www.dongen.nl / Plannen en projecten / bestemmingsplannen / Dongen / Oude Baan 88 of digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-nummer NL.IMRO.0766.2015000033-ON01).

Zienswijze

Gedurende deze zes weken kan een ieder bij de gemeenteraad op de volgende wijze een zienswijze naar voren brengen:

  • schriftelijk, ter attentie van: de gemeenteraad van Dongen, postbus 10153, 5100 GE in Dongen;

  • mondeling, na afspraak met mevrouw M.C. Gorissen van het team Beleid, telefoonnummer: 140162, e-mail: connie.gorissen@dongen.nl.

Vervolgprocedure

De zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan. De gemeenteraad beslist naar verwachting in februari 2015 over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Informatie

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw M.C. Gorissen van het team Beleid, telefoonnummer 140162, e-mail connie.gorissen@dongen.nl.

Naar boven