Logo Bernisse
Ontwerpbestemmingsplan 150 kV-verbinding Geervliet-Middelharnis, Bernisse

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bernisse maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan NL.IMRO.0568.BNSBUIBNS012014-0100 bekend als ‘150 kV-verbinding Geervlliet -Middelharnis’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan, met de daarop betrekking hebbende stukken, is vanaf 16 oktober 2014 in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.gemeentebernisse.nl. Tevens liggen de stukken vanaf de hierboven genoemde datum gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek.

Plangebied

Met deze bestemmingsplanherziening wordt de ondergrondse 150 kV-verbinding tussen Geervliet en Middelharnis planologisch beschermd. In de gemeente Bernisse sluit de ondergrondse verbinding aan op het bestaande hoogspanningsstation aan de Noordijk in Geervliet. In de gemeente Goeree-Overflakkee wordt aangesloten op het bestaande hoogspanningsstation aan de Oudelandsedijk 73 in Stad aan ’t Haringvliet. Voor de ondergrondse verbinding is inmiddels een omgevingsvergunning verleend.

Omdat het tracé van de verbinding in zowel de gemeente Bernisse als gemeente Goeree-Overflakkee is gelegen, is voor beide gemeente één toelichting van het bestemmingsplan opgesteld. Dit is niet het geval voor de regels en de verbeelding. Beide gemeenten voeren ook afzonderlijk de bestemmingsplanprocedure.

Zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt vanaf 16 oktober gedurende een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage. Een ieder kan gedurende de periode van terinzagelegging zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Bernisse, t.a.v. de afdeling Ruimte, Gemeenlandsedijk Noord 26, 3216 AG Abbenbroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt met afdeling Ruimte telefoonnummer 0181 – 66 72 00. De termijn voor het indienen van zienswijzen eindigt op de laatste dag van de terinzagelegging. Degene die een zienswijze heeft ingediend, zal te zijner tijd worden geïnformeerd op welke wijze hiermee rekening is gehouden.

Naar boven