Logo Lisse
Ontwerpbesluiten Kanaalstraat 264, Lisse

De gemeente Lisse heeft het voornemen om de locatie Kanaalstraat 264 de bestemming ‘Bedrijven’ te wijzigen in ‘Wonen’.

Voor deze wijziging liggen de volgende ontwerpbesluiten ter inzage:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Kanaalstraat 264’;

  • het ontwerpbesluit hogere waarden.

Ontwerpbestemmingsplan

Na het onherroepelijk zijn van het ontwerpbestemmingsplan is de bestemming ter plaatse van de Kanaalstraat 264 gewijzigd van ‘bedrijven’ in ‘Wonen’.

Ontwerpbesluit hogere waarden

De Omgevingsdienst West-Holland heeft het voornemen om namens de gemeente Lisse hogere grenswaarden vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), vanwege wegverkeerslawaai van de Kanaalstraat te Lisse.

Op grond van de Wgh moet bij het vaststellen van een bestemmingsplan een akoestisch onderzoek worden verricht, als dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige objecten.

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wgh van 48 dB voor wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst is voornemens een hogere grenswaarde vast te stellen tot aan 63 dB vanwege wegverkeer.

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat de wegen meer geluid mogen produceren maar dat voor een specifieke locatie een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Ter inzage

Zowel het ontwerpbestemmingsplan als het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen voor iedereen ter inzage van 24 oktober 2014 tot en met 4 december 2014.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beide ontwerpbesluiten kunt u inzien in de gemeentewinkel van het gemeentehuis in Lisse.

Zienswijzen

Tijdens de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen gemotiveerd, mondeling maar bij voorkeur schriftelijk, zijn zienswijze over de twee ontwerpbesluiten indienen. Vermeld hierbij altijd uw naam en adresgegevens. Voor mondelingen zienswijzen kunt u contact opnemen met mevr. R. van de Nes of met één van de onderstaande personen. Anonieme zienswijzen worden niet in behandeling genomen.

Zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeenteraad van Lisse, Postbus 200, 2160 AE Lisse. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. R. van de Nes, tel. (0252) 433205.

Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse, per adres de Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de procedurekamer, tel. (071) 4083117 (procedure) of de heer B. Hertsig, tel. (071) 4083258 (hogere waarden).

Lisse, 15 oktober 2014

Het college van Lisse

Naar boven