Logo Leusden
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Leusden-west’, Leusden

De gemeenteraad heeft op 2 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Leusden-west’ gewijzigd vastgesteld. Enkele fouten in details van het bestemmingsplan zijn hersteld en er is naar aanleiding van een zienswijze de verbreding van een carport mogelijk gemaakt. Een overzicht van de wijzigingen is in te zien in de nota zienswijzen en ambtelijke wijzigingen.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken zoals de nota zienswijzen en ambtelijke wijzigingen, ligt met ingang van donderdag 16 oktober tot en met woensdag 26 november 2014 ter inzage bij het omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening van de gemeente Leusden (het omgevingsloket is op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur geopend).

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken kunt u digitaal raadplegen via internet op: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0327.123-0401

De officiële bronbestanden kunt u downloaden op: www.leusden.nl/durp/plans/NL.IMRO.0327.123-/NL.IMRO.0327.123-0401

Het bestemmingsplan

Voor de wijken Hamersveld-west, Rossenberg, Groenhouten, Claverenblad en Wildenburg bereiden wij een nieuw bestemmingsplan voor. Dit bestemmingsplan, genaamd bestemmingsplan Leusden-west, is gericht op het behoud van de bestaande leefomgeving. Voor de ontwikkeling op de hoek Groene Zoom/ burgemeester de Beaufortweg wordt de uitwerkingsplicht voor de geplande woningbouw op deze plek, overgenomen uit het huidige bestemmingsplan. Daarnaast worden er geen nieuwe woningen of grote ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Beroep

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel belanghebbenden wie niet verweten kan worden dat de zienswijze niet tijdig is ingediend, kunnen gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijk beroep instellen. Het beroep kan worden ingesteld, tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet afzonderlijk worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met als voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.

Kijk voor meer informatie op www.leusden.nl/bestemmingsplannen

Planidentificatienummer: NL.IMRO.0327.123-0401

Naar boven