Logo Geldrop-Mierlo
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Kuhn’, Geldrop-Mierlo

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo op 1 september 2014 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Kuhn’ gewijzigd vastgesteld heeft. Het besluit volgt op de tussenuitspraak van 25 juni 2014 (201307329/1/R3) van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (bestuurlijke lus) over het vaststellingsbesluit d.d. 24 juni 2013 met betrekking tot genoemd bestemmingsplan.

De wijzigingen die bij het besluit van 1 september 2014 door de gemeenteraad in het oorspronkelijke bestemmingsplan zijn aangebracht hebben betrekking op het volgende:

  • a. In artikel 3.4.1 van de planregels is een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor de plaatsing en instandhouding van het geluidscherm, de geluidwal en de beplanting daarvan en voor de handhaving van bestaande bomen en de padenstructuur waar mogelijk;

  • b. Op de planverbeelding is de aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijventerrein-parkeren’ verwijderd van het oostelijk deel van het plangebied en vervangen door de aanduiding ‘opslag’;

  • c. In artikel 3.1, sub 3, van de planregels is expliciet opgenomen dat ter plaatse van de aanduiding ‘opslag’ uitsluitend groenvoorzieningen, water en waterhuishoudkundige voorzieningen en opslag en uitstalling van voorraad en product en vervoer ten behoeve van opslag en uitstalling (en derhalve geen parkeren) zijn toegelaten;

  • d. Artikel 3.1., sub 1, van de planregels is zodanig aangepast dat de vestiging van meer dan één bedrijf in het plangebied niet is toegestaan;

  • e. In artikel 3.1., sub 1, van de planregels is de zinsnede ‘zoals opgenomen in de als bijlage opgenomen Staat van bedrijfsactiviteiten’ toegevoegd;

  • f. De zogenoemde Staat van bedrijfsactiviteiten is als bijlage bij de planregels opgenomen;

  • g. Artikel 3, lid 3.4, onder 3.4.1 van de planregels is zodanig aangepast dat uitgesloten is dat bedrijven in de milieucategorieën 3.1 en 3.2 van de Staat van bedrijfsactiviteiten, al dan niet in combinatie met productiegebonden detailhandel, tot meer milieuhinder zullen leiden dan de ingevolge artikel 3, lid 3, sub 1, aanhef en onder 1, van de planregels toegestane soorten bedrijven.

Op het vaststellingsbesluit van 1 september 2014 is afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing. Dat betekent in casu dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit van 24 juni 2013 op bovengenoemde onderdelen te wijzigen, zonder dat daarbij (opnieuw) toepassing behoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Awb. De gehele bestemmingsplanprocedure hoeft daarom niet opnieuw gevolgd te worden.

Met ingang van donderdag 16 oktober 2014 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. U kunt de stukken inzien bij de afdeling Publiekszaken, Hofstraat 4 te Geldrop, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur). Indien u buiten deze tijden de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor een afspraak maken met Peter Verstraaten (Afdeling Ruimte) via telefoonnummer 14 040.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl, onder de kop Actueel-Bekendmakingen, en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden kunnen tegen de bij het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen, vanaf 16 oktober 2014 gedurende zes weken beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen voormeld raadsbesluit van 24 juni 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Kuhn’, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewiijzigd gebleven, planonderdelen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierechten) verbonden.

Geldrop, 15 oktober 2014

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo, de secretaris, J.H.M. van Vlerken.

de burgemeester, M.J.D. Donders-de Leest.

Naar boven