Logo Hoorn
Gedeeltelijke herziening Uitwerkingsplan Bangert en Oosterpolder, fase 4, Hoorn

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat zij op 7 oktober 2014 het “Uitwerkingsplan Bangert en Oosterpolder – gedeeltelijke herziening uitwerking Fase 4” (NL.IMRO.0405.HerzUPfase4BO-va01) ongewijzigd hebben vastgesteld.

Het betreft de bouw van 12 woningen ten zuiden van Dorsstraat 304.

Terinzageligging

Het uitwerkingsplan met de daarbij behorende stukken liggen van 21 oktober tot en met 1 december 2014 voor een ieder ter inzage in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Het uitwerkingsplan met de daarbij bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroepsmogelijkheid

Binnen de periode van terinzageligging kan tegen het besluit beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende die:

  • tijdig bij het college een zienswijze over het ontwerp uitwerkingsplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij het college in te dienen.

Een beroepschrift dient te worden gestuurd aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan is de Crisis- en herstelwet van rechtswege van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden tegen het besluit worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

Het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep instelt, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening of schorsing van het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het uitwerkingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening moet ook worden gestuurd naar voornoemd adres. Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend. Dit kan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor het indienen van een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Hoorn, 20 oktober 2014

Naar boven