Logo Beesel
Bestemmingsplan Oppe Brik (was voorheen Molenveld-Zuid) vastgesteld door gemeenteraad, Beesel

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend, dat met ingang van 16 oktober 2014 voor een ieder ter inzage ligt het bestemmingsplan Oppe Brik.

De gemeenteraad in zijn vergadering van 6 oktober 2014 het bestemmingsplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat ongeveer begrensd wordt door de spoorlijn, Keulseweg,Mariastraat en Greswarenstraat. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van het gebied voor woningbouw, werk-woonlocaties en maakt de herbestemming van cultureel erfgoed mogelijk.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan digitaal raadplegen via www.beesel.nl >inwoners >Bouwen en wonen >Bestemmingsplannen >ter inzage liggende bestemmingsplannen, of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan enkele wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht in de regels, de verbeelding en de plantoelichting. Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad de werknaam Molenveld-Zuid veranderd in Oppe Brik. Het raadsbesluit ligt ook ter inzage.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit geldt alleen voor diegenen die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan. Daarnaast kan ook beroep worden ingesteld door overige belanghebbenden, echter uitsluitend voor zover het de wijzigingen betreft die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het genoemde adres.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

Voor verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer F. Tegels van de afdeling Grondgebied. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer van de Klantenbalie 077 – 4749292.

Beesel, 8 oktober 2014

Burgemeester en wethouders van Beesel, R.R.M. Halffman, secretaris

P. Dassen-Housen, burgemeester

Naar boven