Mededeling inzake terinzagelegging van het ontwerpbesluit dat strekt tot intrekking van de bij besluit van 19 februari 2014 aan NXP Semiconductors Netherlands B.V. verleende ontheffing verplichting tot het aanwijzen van een netbeheerder voor een elektriciteitsnet, ACM

Zaaknummer: 14.0661.14

  • 1. Op 19 februari 2014 heeft ACM op grond van artikel 15, eerste lid, onderdeel b, van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: E-wet) aan NXP Semiconductors Netherlands B.V. een ontheffing van de verplichting voor het aanwijzen van een netbeheerder verleend voor een gesloten distributiesysteem met een spanningsniveau van 10 Kv dat ligt op het terrein aan de Gerstweg 2, bestaande uit de kadastrale percelen 1410, 1412, 1413, 1414 en 1415, exclusief gebouw DD, te Nijmegen.

  • 2. Op 21 mei 2014 heeft ACM van Liander N.V. een verzoek ontvangen om het ontheffingsbesluit van 19 februari 2014 te herzien. ACM is van plan om naar aanleiding van dit verzoek op grond van artikel 15, derde lid, van de E-wet het ontheffingsbesluit in te trekken.

  • 3. ACM heeft de uniforme openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van toepassing verklaard op de totstandkoming van het intrekkingsbesluit. Deze procedure kent geen bezwaarfase. Na vaststelling van het intrekkingsbesluit kunnen belanghebbenden beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

  • 4. Het ontwerp van het intrekkingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ten kantore van ACM (Zurichtoren, Muzenstraat 41 te Den Haag) ter inzage voor een periode van zes weken vanaf de datum van deze publicatie. Wanneer u de stukken wilt inzien, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de Directie Energie van ACM (tel. 070-7222000). Het ontwerp van het besluit is tevens gepubliceerd op de internetpagina van ACM: www.acm.nl → Onderwerpen: Energie → Aanvraag ontheffing → Publicaties (ontwerp)besluiten ontheffingen.

  • 5. Op grond van artikel 3:16 van de Awb hebben belanghebbenden, met ingang van de dag waarop het ontwerp van het besluit ter inzage is gelegd, zes weken de tijd om hun zienswijzen naar voren te brengen. Onder vermelding van het betreffende zaaknummer kunt u uw schriftelijke zienswijze richten aan de Autoriteit Consument en Markt, Directie Energie, postbus 16326, 2500 BH, Den Haag. U wordt verzocht uw reactie ook per e-mail te sturen naar: secretariaat.DE@acm.nl.

  • 6. Op maandag 17 november 2014 vindt van 10:00 uur tot 11:00 uur een hoorzitting plaats ten kantore van ACM. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich tot en met 30 oktober 2014 aanmelden via het secretariaat van de Directie Energie van ACM (secretariaat.DE@acm.nl). Bij uw aanmelding wordt u verzocht aan te geven hoeveel spreektijd u wenst. Wanneer er geen aanmeldingen (voor spreektijd) zijn, komt de geplande hoorzitting te vervallen.

Naar boven