Logo Bernisse
Ontwerpwijzigingsplan Heerlijk Heenvliet, Bernisse

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bernisse maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpwijzigingsplan Heerlijk Heenvliet (NL.IMRO.0568.BNSHNVDRP032013-0100) ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpwijzigingsplan, met daarop betrekking hebbende stukken, is met ingang van 9 oktober 2014 gedurende een periode van zes weken digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens is het ontwerpwijzigingsplan te downloaden via de gemeentelijke website www.gemeentebernisse.nl en ligt het plan ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek.

Het ontwerpwijzigingsplan maakt de woningbouwontwikkeling aan de westzijde van de kern Heenvliet mogelijk op voormalige agrarische gronden. Dit is het juridisch planologische toetsingskader.

Het plangebied omvat het gehele gebied gelegen binnen de wijzigingsbevoegdheid op grond van het bestemmingsplan ‘Heenvliet’ zoals vastgesteld door de gemeenteraad op 2 april 2013. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan de Welleweg. De oostzijde wordt begrensd door de Steenhoeck en de zuidelijke grens wordt bepaald door een watergang. De westzijde wordt begrensd door agrarische gronden. Het plangebied is momenteel nog agrarisch in gebruik.

Het wijzigingsplan is naar aanleiding van ingediende inspraakreacties op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpwijzigingsplan. De belangrijkste (ambtshalve) wijzigingen betreffen:

  • 1. De locatie speelplaats centraal gelegen in het plangebied is op de plankaart iets noordwaarts verschoven ten opzichte van het voorontwerp. Dit vanwege de voorziene verkaveling van het plangebied en een efficiëntere inpassing van parkeerplaatsen.

  • 2. Naar aanleiding van de gemaakte opmerkingen van de DCMR (brief d.d. 12 juni 2014) zijn de milieuparagrafen op enkele punten aangepast/aangevuld. Deze brief is toegevoegd in de bijlagen bij de toelichting.

  • 3. De ecologieparagraaf is aangepast dat de watergang aan de Steenhoeck niet wordt gedempt, dit zoals beschreven in de watertoets.

  • 4. Het hoofdstuk Beleidskader is op een aantal punten geactualiseerd.

De indieners van de inspraakreacties worden schriftelijk op de hoogte gebracht omtrent de afhandeling van hun inspraakreactie.

Zienswijze

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen op het ontwerpwijzigingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan:

Het college van burgemeester en wethouders van Bernisse

t.a.v. de afdeling Ruimte

Gemeenlandsedijk Noord 26

3216 AG Abbenbroek

Als u mondelinge een zienswijze wilt indienen, moet u een afspraak maken met dhr. Nieuwenhuis of mw. M. van Doorn, tel. 0181- 66 72 00. De termijn voor het indienen van zienswijzen eindigt op de laatste dag van de terinzagelegging. De gemeente zal degene die een zienswijze heeft ingediend, te zijner tijd informeren over de wijze waarop er rekening mee is gehouden. Uiteindelijk zal het wijzigingsplan door het college van burgemeester en wethouders worden vastgesteld.

Notitie stedenbouwkundige randvoorwaarden

Voor het voornemen om ‘Heerlijk Heenvliet’ te ontwikkelen, is een notitie opgesteld waarin wordt ingegaan op de stedenbouwkundige uitgangspunten en randvoorwaarden voor de ontwikkeling. Deze heeft gelijktijdig met het voorontwerpwijzigingsplan ter inzage gelegen. Deze notitie is tekstueel aangevuld op het aspect parkeren naar aanleiding van de wijziging van het wijzigingsplan. Beschreven is dat de situering van parkeerplaatsen een aandachtspunt is.

De notitie zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad ter vaststelling en zal gaan dienen als:

  • een beoordelingskader voor de welstandscommissie met daarin de welstandscriteria waaraan toekomstige bouwplannen worden getoetst;

  • inspiratiebron voor de kwaliteit van de bebouwing en de inrichting van erven voor aanstaande bouwers en ontwerpers.

Deze notitie ligt dus niet ter inzage en wordt na vaststelling gepubliceerd.

Naar boven