Tijdelijke verkeersmaatregelTussen Baide Meulens te Meeden
Logo Menterwolde
Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde:
Grondslagen
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod ontstaat of wordt gewijzigd.
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Door CBS Basisschool Sjaloomschool, Tussen Baide Meulens 2 te Meeden is op 10 september 2014 een verzoek ingediend om de weg Tussen Baide Meulens te Meeden af te sluiten voor verkeer in verband met een ANWB Streetwise project op dinsdag 18 november 2014 van 08.30 uur tot 12.00 uur.
Op grond van het bepaalde in artikel 34 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer kan het bevoegd gezag onder bepaalde omstandigheden tijdelijke verkeerstekens plaatsen of tijdelijke maatregelen uitvoeren. Indien de tijdelijke plaatsing of de tijdelijke maatregel van kortere duur is dan vier maanden, behoeft geen verkeersbesluit te worden genomen.
Onder de gegeven omstandigheden wordt dit thans wel nodig geacht.
Motivering
Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van deelnemers en begeleiders en toeschouwers, is het gewenst om tijdens de activiteiten van het project Streetwise van de ANWB de weg Tussen Baide Meulens te Meeden af te sluiten voor het verkeer. De weg wordt afgesloten door het plaatsen van rood-wit geblokte hekwerken met het bord C01 (gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee).
Gelet op het besluit van 16 december 1999, nr. 15/11, van de raad van de gemeente Menterwolde, waarbij het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in hoofdstuk 2 van het BABW aan ons college is overgedragen;
BESLUITEN:
1.De weg Tussen Baide Meulens te Meeden af te sluiten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers, op dinsdag 18 november 2014 van 08.30 u. tot 12.00 uur. Het betreffende weggedeelte wordt afgesloten door rood-wit geblokte hekwerken voorzien van het bord C01, gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.
Muntendam, 16 september 2014
Burgemeester en wethouders van Menterwolde
namens dezen,
H.Flap,
Coördinator cluster Ruimtelijk Beleid,
Afdeling Samenleving.
Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnenzes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG te Muntendam.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:
  • a.
    de naam en adres van de indiener;
  • b.
    de dagtekening;
  • c.
    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
  • d.
    de gronden van het bezwaar.
Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht.
Voorlopige voorziening
Indien u als belanghebbende bezwaar hebt gemaakt is – indien onverwijlde spoed dat vereist – het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD te Groningen. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift. Tevens moet het spoedeisende belang worden aangegeven.
Naar boven