Verkeermaatregelen Stationsgebied
Logo Heiloo
Afgelopen maart heeft het college van burgemeester en wethouders het voornemen geuit om over te gaan op de onderstaande verkeersmaatregelen. Op dit voornemen is één zienswijze binnengekomen dat heeft geleid tot een kleine wijziging in het oorspronkelijke plan, namelijk de zuidelijke voetgangersoversteekplaats op de Heerenweg wordt enkele meters noordelijker aangebracht.
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot:
  • Het opheffen van alle eerder genomen besluiten die binnen de projectgrenzen vallen zoals aangegeven op de kaart behorende bij dit besluit van Stationsgebied oost. Hierbij geldt een uitzondering voor de blauwe zone, de laad- en losplaatsen, de gesloten verklaring voor voertuigen met een bepaalde tonnage en de 30 km/uur zone Heerenweg.
  • Het realiseren van drie algemene gehandicapten parkeerplaatsen in het Stationsgebied door plaatsing van het verkeersbord E6 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Deze borden zullen worden geplaatst op de locaties zoals aangegeven op de tekening behorende bij dit besluit.
  • Het bestemmen van het gedeelte Stationsweg en Stationsplein zoals aangegeven op de tekening behorende bij dit besluit als erf door plaatsing van de verkeersborden G5 en G6 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Deze borden zullen worden geplaatst op de locaties zoals aangegeven op de tekening behorende bij dit besluit.
  • Het instellen van een hoogtebeperking op het Stationsplein en de Stationsweg van 3,50 meter door plaatsing van het verkeersbord C19 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Dit bord zal worden geplaatst op de locaties zoals aangegeven op de tekening behorende bij dit besluit.
  • Het instellen van een lengtebeperking op het Stationsplein en de Stationsweg van 10 meter door plaatsing van het verkeersbord C17 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Dit bord zal geplaatst worden op de locatie zoals aangegeven op de tekening behorende bij dit besluit.
  • Het instellen van eenrichtingsverkeer op de Stationsweg en het Stationsplein zoals aangegeven op de tekening behorende bij dit besluit waarbij het verkeer mag rijden van de Stationsweg naar het Stationsplein door plaatsing van de verkeersborden C2 en C3 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Dit verbod is niet geldig voor fietsers en bromfietsers. Dit wordt kenbaar gemaakt middels het onderbord OB54. Deze borden zullen worden geplaatst op de locaties zoals aangegeven op de tekening behorende bij dit besluit.
  • Het realiseren van twee voetgangersoversteekplaats op de Heerenweg zoals aangegeven op de tekening behorende bij dit besluit. Dit wordt aangegeven door plaatsing van borden L2 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en zwart witte markering op de weg.
De gemeente heeft besloten om deze maatregelen te nemen naar aanleiding van de evaluatie Stationsgebied, rapportage Stienstra, de overleggen die gevoerd zijn tussen raadsleden, ondernemers en bewoners en naar aanleiding van de zienswijze die is binnengekomen op de plannen.
Ter inzage
Dit voornemen ligt gedurende zes weken na publicatie ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis.
Bezwaar maken
Als een besluit rechtstreeks gevolgen voor u heeft, kunt u hiertegen bezwaar maken. Dit doet u in een brief binnen zes weken na de dag van deze publicatie. In dit bezwaarschrift zet u in elk geval uw naam, adres en handtekening, de datum, een omschrijving en reden waarom het niet met het besluit eens bent. Het bezwaarschrift stuurt u naar degene die het besluit hebben genomen: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 1850 AA Heiloo.
Vragen om schorsing
Een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Het besluit blijft van kracht. Bij een spoedeisend belang kunt u een voorlopige voorziening (schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Hiervoor betaald u griffierecht.
Heiloo,
De burgemeester en wethouders van Heiloo,
de secretaris, de burgemeester,
C.C.H. van de Meent T.J. Romeijn
Naar boven