Logo Almere
Vastgesteld bestemmingsplan Indische Buurt, 3e partiële herziening, Almere Buiten, Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 augustus 2014 het bestemmingsplan Indische Buurt, 3e partiële herziening heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn één of meer wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 13 oktober 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met 24 november 2014).

Wat houdt het plan in?

Het plangebied ligt in het gebied Indische Buurt, op een braakliggend terrein langs de Evenaar, juist ten noorden van de rotonde Zenit en het perceel Sumatraweg 2. Dit gebied vormt de verbindende zone tussen de woonbuurten in Almere Buiten en is dé plek waar voorzieningen als wonen, werken, sport en plezier worden gerealiseerd. Het ontwerp betreft de twee archeologische vindplaatsen Zenit 1 en 2. Met deze partiële herziening wordt de begrenzing van de twee archeologische vindplaatsen in overeenstemming gebracht met het huidig beleid, zodat deze optimaal beschermd worden. Verder maakt de herziening de bouw van een theehuis inclusief informatieruimte over de vindplaatsen planologisch mogelijk. Dit theehuis is onderdeel van een initiatief van burgers en bedrijven. Die hebben in overleg met de gemeente een plan hebben opgesteld voor een educatieve en voor de buurt aangename inrichting van de vindplaatsen met onder meer mogelijkheden tot stadslandbouw. Daarnaast maakt het de bouw van een hotel en een kerk met ontsluitingsweg mogelijk.

Tegen het ontwerp bestemmingsplan is binnen de daarvoor geldende termijn één zienswijze. Daarnaast heeft de gemeenteraad heeft bij de vaststelling ook wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kunnen belanghebbenden die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.

Tegen dit besluit is geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk ontvangen.

Hoe kunt u reageren?

Van 13 oktober 2014 tot en met 24 november 2014 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Indische Buurt, 3e partiële herziening. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Vraag naar het bestemmingsplan bij een van de medewerkers in de centrale hal van het stadhuis. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in pdf in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure.Aan de pdf-versie zijn echter geen rechten te ontlenen. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de centrale balie in de hal van het stadhuis.

Naar boven