RECTIFICATIE BEKENDMAKING BESLUIT TOT (GEWIJZIGDE) VASTSTELLING VAN HET BESTEMMINGSPLAN "OUD SCHAIK 33A" (NL.IMRO.0545.BPOUDSCHAIK33A-BP01)
Logo Leerdam
Op 17 september 2014 is abusievelijk de vaststelling van het bestemmingsplan "Oud Schaik 33a" bekend gemaakt. Het betreffende bestemmingsplan stond nog niet op een correcte wijze op wwww.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerd (op de verbeelding van het bestemmingsplan ontbrak de aanduiding "erf" voor het voorste gedeelte van het perceel). Wij hebben dit laten aanpassen, in die zin dat indien het perceelsgedeelte wordt aangeklikt er een andere kleur verschijnt. Daarom is het nodig om de eerdere bekendmaking te rectificeren en om het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan opnieuw bekend te maken.
 
Burgemeester en wethouders van Leerdam maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 april 2014 besloten heeft om het bestemmingsplan " Oud Schaik 33a" in Leerdam gewijzigd vast te stellen.
 
Het bestemmingsplan "Oud Schaik 33a" in Leerdam voorziet in een actueel planologisch regime voor het perceel Oud Schaik 33a; het wijzigt de woonbestemming in een bedrijfsbestemming met de nadere aanduiding "hoveniersbedrijf" (ter plaatse is alleen een hoveniersbedrijf toegestaan). De functiewijziging is bedoeld voor de al aanwezige gebouwen op het perceel en het direct er achter gelegen terrein (dus niet het gedeelte dat rechts in het weiland is gelegen).
 
Het plangebied is het perceel Oud Schaik 33a, gelegen aan de oostzijde van Leerdam. Het gaat om een klein gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Leerdam, sectie B, nummer 3556. Het plangebied volgt de kadastrale grenzen en wordt aan de noord- en oostzijde begrensd door agrarisch gebied, aan de zuidzijde door de weg Oud Schaik en aan de westzijde door een volkstuinencomplex.
 
Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.
 
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat met ingang van 11 juli 2013 tot en met 21 augustus 2013 (zes weken) voor iedereen ter inzage heeft gelegen. Het bestemmingsplan is naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen en mede naar aanleiding van een ambtshalve wijziging op een aantal punten gewijzigd.
 
Wijzigingen
De wijzigingen hebben voornamelijk betrekking op:
- een betere omschrijving van de werkzaamheden in de toelichting van het bestemmingsplan;
- een duidelijker omschrijving van het gemeentelijk ruimtelijk beleid;
- aanduiding op de verbeelding waar de bedrijfsmatige activiteiten mogen en moeten plaatsvinden. In de voortuin, met uitzondering van de wijze van ontsluiting, mogen geen bedrijfsmatige activiteiten plaatsvinden.
 
Ter inzage
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit met inbegrip van het daarbij behorende zienswijzenrapport bestemmingsplan "Oud Schaik 33a in Leerdam" van januari 2014, versie 1 liggen, met ingang van donderdag 9 oktober 2014 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. U kunt de stukken inzien in het stadskantoor van Leerdam:
 
Bezoekadres:
Dokter Reilinghplein 1,
4141 DA Leerdam
 
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 9:00 uur – 12.30 uur (loketten open)
Maandag t/m vrijdag 13.00 uur – 17.00 uur (op afspraak)
 
Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de gemeentelijke internetsite www.leerdam.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Beroep en voorlopige voorziening
Op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van donderdag 9 oktober  2014 gedurende zes weken (tot en met 19 november 2014) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan "Oud Schaik 33a beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:
 
  • 1.
    Belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad (ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan) een zienswijze naar voren hebben gebracht;
  • 2.
    belanghebbenden die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden;
  • 3.
    Belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vasttelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.  
 
Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij:
 
De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019,
2500 EA Den Haag
 
Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
 
Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.
 
Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Indien u vragen heeft dan kunt contact opnemen met mevrouw A. Siesling, tel. 0345-636215, van de afdeling Beleid van de gemeente Leerdam.
 
Leerdam, 7 oktober 2014
Naar boven