Vaststelling bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Nijvelaar 11”.
Logo Sint-Michielsgestel
Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 11 september 2014 het bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Nijvelaar 11” heeft vastgesteld.
Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan beoogt een uitbreiding van het op het genoemde adres aanwezige catering bedrijf buiten het geldende bestemmingsvlak mogelijk te maken. Aan het plan wordt medewerking verleend door middel van onderhavige partiële herziening van het bestemmingsplan Buitengebied waarmee het bouwblok wordt vergroot. De reden dat voor deze systematiek is gekozen is dat een reeds vergunde vergroting van de bedrijfsbebouwing door middel van een onderkeldering praktisch niet uitvoerbaar bleek vanwege de plannen van het waterschap om ter plaatse het dynamische beekdal te realiseren.
Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp-bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Deze wijziging is doorgevoerd naar aanleiding van een zienswijze van de provincie. Ingevolge de wijzigingsbevoegdheid in artikel 4.8.1 van het ontwerp-bestemmingsplan is de omschakeling van het bedrijf naar een grondgebonden agrarisch bedrijf mogelijk. Omdat in de begripsbepaling van een grondgebonden agrarisch bedrijf ook sprake is van een veehouderij constateerde de provincie dat de regels van de zorgvuldige veehouderij niet zijn doorvertaald in het plan. Dit achtte de provincie in strijd met artikel 6.3 Verordening ruimte 2014 (veehouderijen binnen de Groenblauwe Mantel). De provincie concludeerde dat derhalve de rechtstreeks werkende regels (artikel 34 Verordening ruimte 2014) van toepassing zijn.
Conform het advies van de provincie worden in de begripsomschrijving van 'grondgebonden agrarisch bedrijf' (artikel 1.60) melkveebedrijven niet langer als grondgebonden agrarisch bedrijf aangemerkt.
Anterieure overeenkomst
Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Met de initiatiefnemer is een anterieure overeenkomst afgesloten. Door middel van deze overeenkomst is het verhaal van kosten anderszins verzekerd.
I nformatie i nzagetermijn en procedure (beroep)
Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Nijvelaar 11”, met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van vrijdag 10 oktober 2014 tot en met donderdag 20 november 2014 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073 553 11 11).
Het digitale bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Nijvelaar 11” met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BP2013DDNNIJVELR11-VA01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0845.BP2013DDNNIJVELR11-VA01
Tegen het ontwerp-bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Nijvelaar 11” is destijds één zienswijze ingediend, namelijk de eerder genoemde zienswijze van de provincie.
Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door degene die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp-bestemmingsplan en door belanghebbenden die kunnen aantonen destijds redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tegen het ontwerp-bestemmingsplan een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad.
Slechts tegen genoemde wijziging van de begripsomschrijving kan door elke belanghebbende beroep worden ingesteld.
Het beroep moet binnen de genoemde inzagetermijn schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.
Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer J. van Gorp van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 553 11 72 of via het mailadres j.v.gorp@sint-michielsgestel.nl.
.
Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,
2 oktober 2014
Naar boven