Logo Menterwolde
Ontwerpbestemmingsplan ‘Meeden – Beneden Veensloot 47’ en ontwerpbesluit hogere waarde, Menterwolde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Meeden – Beneden Veensloot 47’ is opgesteld. Daarnaast is op grond van artikel 110c Wet geluidhinder het ontwerp besluit ‘Hogere waarde wegverkeerslawaai Beneden Veensloot 47 te Meeden’ opgesteld.

Inhoud

Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is een gerechtelijke uitspraak in het kader van het bestemmingsplan ‘Meeden’. De Afdeling bestuursrecht van de Raad van State heeft een deel van het bestemmingsplan ‘Meeden’ vernietigd. Het betreft het plandeel met de bestemming ‘Woongebied’ aan de Beneden Veensloot 47 te Meeden. De gemeente Menterwolde is verplicht een nieuw besluit voor dit perceel te nemen. Het bestemmingsplan ‘Meeden – Beneden Veensloot 47’ voorziet hierin.

Bij het ontwerp bestemmingsplan ligt het ontwerp besluit ‘Hogere waarde wegverkeerslawaai Beneden Veensloot 47 te Meeden’ ter inzage. Het perceel ligt namelijk binnen de geluidszone van de Beneden Veensloot. Als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Beneden Veensloot wordt de voorkeursgrenswaarde ter plaatste overschreden.

De stukken inzien

Vanaf 9 oktober 2014 liggen het ontwerp bestemmingsplan ‘Meeden – Beneden Veensloot 47’ en het ontwerp besluit ‘Hogere waarde wegverkeerslawaai Beneden Veensloot 47 te Meeden’ gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het cluster Beleid (kamer 203) in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u de stukken raadplegen via www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & projecten / bestemmingsplannen / bestemmingsplannen in procedure. Op deze website vindt u ook een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld.

Reageren op het plan (indienen zienswijzen)

Vanaf 9 oktober 2014 tot en met 19 november 2014 kan een ieder zienswijzen indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan. Tijdens dezelfde termijn kunnen belanghebbenden zienswijzen tegen het ontwerp besluit hogere waarde indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: gemeente Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG, Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met mevrouw L. Leewering van het cluster Beleid, telefoonnummer: (0598) 654 704. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het bestemmingsplan en de hogere waarde.

Muntendam, 8 oktober 2014

Burgemeester en wethouders van Menterwolde

Naar boven