Logo Neder-Betuwe
Verzoek hogere grenswaarde Wet geluid hinder – Ontwerp besluit Lakemondsestraat 6 te Opheusden, Neder-Betuwe

Het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe is voornemens om op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) een hogere grenswaarde dan de voorkeurswaarde geluid van 48 dB vast te stellen voor de locatie Lakemondsestraat 6 te Opheusden. De hogere grenswaarde geluid dient te worden vastgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan een procedure tot herziening van het bestemmingsplan ten behoeve van het omzetten van de bestaande woning naar plattelandswoning. Het voornemen om een hogere grenswaarde toe te kennen van 49 dB (wegverkeer) voor de plattelandswoning is gebaseerd op het formulier ‘Verzoek hogere grenswaarde verkeerslawaai’ en het akoestisch onderzoek (van Adviesburo VanderBoom, d.d. 03-07-2014).

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor het specifieke bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Het verzoek hogere grenswaarde ligt van 9 oktober 2014 tot en met 19 november 2014 bij het Omgevingsloket van de afdeling Fysieke Pijler in het gemeentehuis, burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden, voor een ieder ter inzage. Het verzoek is tevens te raadplegen op de gemeentelijke website www.nederbetuwe.nl onder Ik wil... → naar Bekendmakingen (RBC) → Week 41 → Ruimtelijke Ontwikkeling → Verzoek hogere grenswaarde Wet geluidhinder ‘Lakemondsestraat 6 Opheusden’.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden naar aanleiding van het ontwerp besluit schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe, Postbus 20, 4043 ZG te Opheusden.

Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, dient u hiervoor vooraf telefonisch een afspraak te maken.

Opheusden, 8 oktober 2014

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven