Verkeersbesluit plaatsing GPP aan de Fie Carelsetuin
Logo Heerhugowaard
Datum: 22 september 2014
 
Onderwerp: Verkeersbesluit voor een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan de Fie Carelsetuin
 
Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van de besluiten van de raad, van 26 september 1995, onder nummer 95-76 en van 22 juni 1999, onder nummer 99-90, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Vereiste van besluit
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Motivering
Uit het oogpunt van het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer is het gewenst om aan de Fie Carelsetuinhet bord E06 (gehandicaptenparkeerplaats) met daaronder het onderbord OB511 (onderbord met vermelding van het kenteken van het voertuig waarvoor de parkeerplaats is gereserveerd) te plaatsen.
 
Met het bovenstaande wordt beoogd een parkeerplaats te reserveren voor belanghebbende wonend aan de Fie Carelsetuin.
 
Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord.
 
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd namens de korpschef met een vertegenwoordiger van het regionaal politiekorps Noord-Holland Noord.
Belangenafweging ( Awb-procedure )
Er heeft geen ontwerpbesluit ter inzage gelegen.
Besluit
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen aan de Fie Carelsetuin
Bebording volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeersteken (RVV) 1990:
Bijlage 1, hoofdstuk E – Parkeren en stilstaan
Mededelingen
Bezwaar
Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u bezwaar maken. Overweegt u een bezwaarschrift in te dienen, dan verzoeken wij u om eerst contact met ons op te nemen voor een toelichting op het besluit. Bent u het hierna nog altijd oneens met het besluit dan schrijft u een bezwaarschrift aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard.
Dit bezwaarschrift stuurt u binnen zes weken na verzenddatum van dit besluit naar: Postbus 390,
1700 AJ Heerhugowaard.
In het bezwaarschrift moeten ten minste zijn vermeld:
  • -
    uw naam en adres
  • -
    uw telefoonnummer en emailadres
  • -
    een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt
  • -
    de reden(en) waarom u het niet eens bent met de beslissing
  • -
    de datum waarop u het bezwaarschrift geschreven heeft
Voorlopige voorziening
De uitvoering van het besluit gaat gewoon door, ook al heeft u bezwaar gemaakt. Als u van mening bent dat een beslissing op het bezwaarschrift niet kan worden afgewacht, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Wanneer deze wordt toegekend door de rechter, dan kan de uitvoering van het besluit worden uitgesteld tot het moment waarop op uw bezwaarschrift is beslist.
Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Het verzoek stuurt u naar de Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland te Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800BG Alkmaar. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening moet u een bijdrage betalen, het zogenaamde griffierecht.
U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD (elektronische handtekening) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.
Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met het Zorgloket van de afdeling Maatschappelijke Zaken, bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 14072 of via e-mail naar zorgloket@heerhugowaard.nl
Naar boven