Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Guldenberg 9, Helvoirt’
Logo Haaren
H elvoirt
• Guldenberg 9, Helvoirt, De gronden zijn kadastraal bekend gemeente Helvoirt, sectie B, nummers 1517 (gedeeltelijk) en 1518 (gedeeltelijk).
 
De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 11 september 2014 het bestemmingsplan ‘Guldenberg 9, Helvoirt’ ongewijzigd vastgesteld. Tevens besloot de raad om in te stemmen geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen.
 
Het bestemmingsplan heeft betrekking op perceel Guldenberg 9 te Helvoirt. Op dit perceel staat een vrijstaande woning op een geaccidenteerd terrein dat een uitloper is van de Loonse en Drunense Duinen. Rondom de woning staan twee bijgebouwen: een garage en een paardenstal voor vijf paarden. Daarvan is de paardenstal niet legaal tot stand gekomen. Het bestemmingsplan ‘Guldenberg 9, Helvoirt’ voorziet in de legalisatie van de paardenstal, vormverandering van de vigerende woonbestemming en het toestaan van een gezamenlijke oppervlakte van 200 m² aan bijgebouwen bij de woning.
Een bijzonderheid is dat de vormverandering van de woonbestemming en de legalisatie van de paardenstal leidt tot aanpassing van de begrenzing van de ecologische hoofdstructuur.
 
Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 9 oktober 2014 gedurende zes weken (t/m woensdag 19 november 2014) ter inzage.
U kunt het bestemmingsplan op meerdere manieren in zien. U kunt het plan in zien in het gemeentehuis bij de balie van de Gemeentewinkel. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Bel hiervoor naar 0411-627282. Het plan is ook in te zien op onze website www.haaren.nl. Daar klikt u op ruimtelijke projecten en vervolgens vindt u het plan onder de kop ‘Ruimtelijke plannen’.
Tevens vindt u het plan terug op www.ruimtelijkeplannen.nl. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP14BGGuldenberg9-VA01.
 
Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.
Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt.
 
Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Haaren, 01 oktober 2014
Burgemeester en wethouders van Haaren
Naar boven