Logo Aa en Hunze
Besluit hogere grenswaarde – bestemmingsplan Herstructuering Gasselternijveen Schuttevaerstraat e.o., Aa en Hunze

2de publicatie

In verband met het niet gelijktijdig plaatsen van deze advertentie in De Schakel en de Staatscourant, wordt dezelfde publicatie opnieuw geplaatst.

Ter inzage termijn is aangepast.

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat zij op grond van artikel 85 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde wegverkeerslawaai hebben vastgesteld voor het “bestemmingsplan Herstructurering Gasselternijveen Schuttevaerstraat e.o.”. Het betreft de woningen Burg. Gaarlandtlaan 53, 55, 57 en 59.

De hogere grenswaarde die is verzocht bedraagt 57 (Burg.Gaarlandtlaan 57 en 59) en 59 dB (Burg. Gaarlandtlaan 53 en 55).

Aangezien geen (gewenste) mogelijkheden bestaan om aan de bron dan wel in de overdrachtsfeer doelmatige maatregelen te treffen waardoor de voorkeursgrenswaarde kan worden gehaald, heeft het college van burgemeester en wethouders de grenswaarde vanwege wegverkeerslawaai vastgesteld op bovengenoemde waarden.

Het verzoek en het besluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 8 oktober 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten.

Het besluit wijkt niet af van het ontwerpbesluit.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet is staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp besluit bij het College van burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Zij die beroep instellen kunnen bij een spoedeisend belang een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij voor deze datum beroep is ingesteld waarbij een verzoek is gedaan een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven