Mededeling van afwijzen van de aanvraag van Schiphol Nederland B.V. voor ontheffing van de verplichting tot het aanwijzen van een netbeheerder voor een elektriciteitsnet, ACM

Zaaknummer: 12.0303.30

  • 1. Op grond van artikel 10, negende lid van de Elektriciteitswet 1998 wijst degene aan wie een ander net toebehoort dan het landelijk elektriciteitsnet, voor het beheer van dat net een of meer naamloze of besloten vennootschappen als netbeheerder aan. Van de verplichting voor het aanwijzen van een netbeheerder kan op grond van artikel 15, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998 bij de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) ontheffing worden aangevraagd.

  • 2. Op 16 november 2012 heeft ACM van Schiphol Nederland B.V. een aanvraag ontvangen voor een ontheffing van de verplichting voor het aanwijzen van een netbeheerder voor een elektriciteitsnet op grond van artikel 15, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998 voor een gesloten distributiesysteem met een spanningsniveau van 10 kV en 400 V dat ligt op het luchthaventerrein van de Luchthaven Schiphol te Haarlemmermeer.

  • 3. ACM heeft de uniforme openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van toepassing verklaard op de totstandkoming van het ontheffingbesluit. Deze procedure kent geen bezwaarfase. Na vaststelling van het ontheffingbesluit kunnen belanghebbenden beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

  • 4. Het ontwerp van het ontheffingbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken hebben voor een periode van zes weken vanaf 14 maart 2014 ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben op grond van artikel 3:11 en artikel 3:15 van de Awb in deze periode de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen op dit ontwerpbesluit schriftelijk en/ of mondeling naar voren te brengen. De ingediende zienswijzen hebben niet geresulteerd in aanpassing van het ontwerpbesluit.

  • 5. ACM verleent hiermee geen ontheffing van de verplichting tot het aanwijzen van een netbeheerder aan Schiphol Nederland B.V. voor het gesloten distributiesysteem met een spanningsniveau van 10 kV en 400 V gelegen op het luchthaventerrein van de Luchthaven Schiphol te Haarlemmermeer.

  • 6. Dit besluit is aan Schiphol Nederland B.V. op 1 oktober 2014 bekendgemaakt. Het besluit is te raadplegen op de internetpagina van ACM (www.acm.nl). Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na bekendmaking beroep instellen bij:

    College van Beroep voor het bedrijfsleven

    Postbus 20021

    2500 EA Den Haag

Naar boven