Logo Bedum
Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het oprichten van 9 appartementen aan de Molenweg te Bedum

Het college van B&W wil een omgevingsvergunning (dossiernummer HZ WABO-2014-0053) verlenen voor het oprichten van 9 appartementen met bijbehorende bouwwerken en werken aan de Molenweg 1 01, 1 02, 1 03, 1 11, 1 12, 1 13, 1 14, 1 21, 1 22, 9781GL Bedum. Hierbij wordt het volgende artikel van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (wabo) toegepast: art. 2.12. lid 1 sub a onder 3.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Bedum Kern’ waarin aan de percelen de bestemmingen ‘Dienstverlening’ en ‘Verkeers- en verblijfsdoeleinden’ zijn toegekend. De aanvraag moet gezien worden als een verzoek om af te wijken van het bestemmingsplan. De aanvraag is voorzien van een ‘ruimtelijke onderbouwing’ waarmee het college instemt. Met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3 van de Wabo kan worden afgeweken van de regels van het bestemmingsplan t.b.v. dit bouwplan.

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 9 oktober tot en met 19 november 2014 tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage bij de afdeling VROM van de gemeente Bedum, Schoolstraat 1, te Bedum. Op www.bedum.nl kunt u de stukken inzien onder de knop: ‘loket’-‘ter inzage’.

Gedurende de termijn van inzage kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze wordt ingediend bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum, postbus 38, 9780 AA Bedum.

Mondeling kunt u zienswijzen kenbaar maken bij de behandelend ambtenaar van de afd. VROM.

Naar boven