Logo Bergen
Kennisgeving ex. artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, ontwerpbestemmingsplan Groeneweg 28a, Bergen (NH)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH) maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 9 oktober 2014 voor een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Groeneweg 28a, Bergen’ voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in een nieuwe bestemmingsregeling voor het perceel Groeneweg 28a in Bergen. De eigenaar van het perceel wil de manege en bijbehorende bebouwing slopen en in de plaats daarvan 6 woningen realiseren. Een en ander conform de provinciale Ruimte voor Ruimte regeling. Onderhavig bestemmingsplan voorziet in deze ontwikkeling. Het bestemmingsplan gaat vergezeld van diverse onderzoeken en rapporten.

Aanpassingen

Naar aanleiding van de inspraak, het vooroverleg met de instanties en overleg met de welstandscommissie zijn de stukken op diverse punten aangepast. Hieronder een opsomming van de aanpassingen:

  • in het bestemmingsplan krijgen de oostelijk gelegen gronden de natuurbestemming in plaats van de bestemming ‘Agrarisch – Natuurontwikkeling’, met dien verstande dat er geen opgaande beplanting wordt toegestaan;

  • ook het beeldkwaliteitsplan wordt iets aangepast. In het plan wordt aangegeven dat de parkeerplaatsen een informeel karakter dienen te krijgen, dat wil zeggen met bijvoorbeeld een grasdek of met grasbetontegels;

  • het kaartje op bladzijde 7 van het beeldkwaliteitsplan wordt aangepast (juiste locatie wordt aangeduid);

  • het taxatierapport is iets aangepast (niet vergunde bouwwerken verwijderd); daarmee is tevens de spreadsheet van de Ruimte voor Ruimte regeling veranderd. De wijzigingen hebben niet geleid tot een andere conclusie;

  • als gevolg van overleg met de welstandscommissie is de woning aan de weg iets naar achter verplaatst en is de oprit verschoven.

Het nieuwe bestemmingsplan vervangt het oude plan en beoogt voor het betreffende plangebied een actuele en eenduidige planologisch-juridische regeling te bieden.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met imrocode NL.IMRO.0373.BPG09007groenwg28a-B001 ligt samen met de daarbij behorende stukken (o.a. het beeldkwaliteitsplan) met ingang van donderdag 9 oktober 2014 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4 te Alkmaar.Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.bergen-nh.nl, bij ‘Inwoners’, vervolgens ‘Bouwen en verbouwen’ en dan onder ‘Bestemmingsplannen’. Ook zijn de stukken in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Bergen, Postbus 175, 1860 AD in Bergen. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Groeneweg 28a, Bergen'. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer B. Limmen van de afdeling Ontwikkeling, team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 072–8880 000.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de reacties betrekking hebben.

Bergen, 8 oktober 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH)

Naar boven