Logo Midden-Delfland
Ontwerpbestemmingsplan Maaslandse Dam 2014, Midden-Delfland

Ter inzage ligging ontwerpbestemmingsplan Maaslandse Dam 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan Maaslandse Dam 2014 met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp14BG02-on01 ter inzage leggen.

Planbeschrijving en plangebied

Het bestemmingsplan “Maaslandse Dam 2014” heeft betrekking op het project Maaslandse Dam. Dit project voorziet in de realisatie van geclusterde woningbouw op basis van de ruimte voor ruimte regeling. Gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland hebben 24 januari 2014 ontheffing verleend van de Verordening Ruimte voor deze ontwikkeling.

Het plangebied maakt deel uit van de Commandeurspolder. Aan de noord- en westzijde wordt het gebied begrensd door de Oostgaag respectievelijk Zuidgaag. Aan de zuidzijde wordt de begrenzing gevormd door de oude tramkade (Gaagpad) en aan de oostzijde door de Middelwatering en de Kwakelweg.

Het bestemmingsplan vervangt het geldende bestemmingsplan 'Maaslandse Dam', dat op 27 september 2011 is vastgesteld door de gemeenteraad en waarvan een deel is vernietigd door een besluit van de Raad van State. Daarnaast is het nieuwe bestemmingsplan gebaseerd op laatste versie van het stedenbouwkundige plan voor de Maaslandse Dam dat een ander ruimtelijk programma en verkaveling kent dan het voorgaande stedenbouwkundige plan.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp14BG02-on01 ligt, met de hierbij behorende stukken, met ingang van vrijdag 3 oktober 2014 gedurende zes weken, tijdens kantooruren voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van ter inzage ligging digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u voor “bestemmingsplannen” onder de kop “Een plan BEKIJKEN”, waarna u de mogelijkheid heeft het vastgestelde bestemmingsplannen op te roepen op het scherm. Dit kan bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of in te zoomen op de kaart. De documenten zijn als PDF ook te raadplegen op www.middendelfland.nl →Bestuur & Beleid→Actueel →Stukken ter inzage.

Zienswijzen

Gedurende genoemde termijn van de terinzageligging kan eenieder mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen op het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad van Midden-Delfland, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden. Voor mondelinge reacties kan men terecht via het telefoonnummer (015) 3804111, team Ruimtelijke Ordening en Milieu.

U kunt ook digitaal een zienswijze indienen, maak daarbij gebruik van het zienswijzenformulier. Dit formulier is te vinden op de gemeentelijke website onder ‘Digitaal Loket’, ‘Formulieren’. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de website voor de precieze voorwaarden.

U kunt contact opnemen met de volgende medewerker van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving voor nadere informatie over het bestemmingsplan: Guido de Bruijn (015) 380 42 13.

Schipluiden, 30 september 2014

Naar boven