Logo Oud-Beijerland
Vaststelling bestemmingsplan ‘Kloosring/Krakestee’, Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad op 23 september 2014 bestemmingsplan ‘Kloosring/Krakestee’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2013021-VG99), gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied is voornamelijk gelegen tussen de Beneden Oostdijk en de Kloosring, in het noordwesten van de wijk ‘Poortwijk’, op de gronden die momenteel deel uitmaken van de percelen Beneden-Oostdijk 58 en 60. Ten westen van het plangebied zijn het Boezempad en een waterloop gelegen. Verder noordwaarts ligt bedrijventerrein ‘De Bosschen’. Ten oosten van het plangebied bevinden zich tuincentrum Tuinwereld en enkele vrijstaande woningen. Ten zuiden tenslotte ligt woningbouw van de wijk Poortwijk.

Aanleiding en inhoud

Op de percelen Beneden Oostdijk 58 en 60 wordt de bestaande bebouwing vervangen door vijftien vrijstaande woningen. De eigenaren verkopen een deel van de grond aan de gemeente voor het verleggen van de Kloosring ter plaatse en het ontwikkelen van woningbouw als afronding van de Kloosring. Deze woningbouw is als uitwerkingsverplichting opgenomen, waarbij als uitgangspunt geldt dat er maximaal veertien woningen mogen worden gebouwd. Tot slot wordt aan de oostzijde van het plangebied de aanleg van een doorgaande fietsroute mogelijk gemaakt.

Besluit hogere waarden bestemmingsplan ‘Kloosring/Krakestee’

Uit het akoestisch onderzoek dat is uitgevoerd in het kader van bestemmingsplan ‘Kloosring/Krakestee’ is gebleken, dat voor een aantal nieuw te bouwen woningen gelegen in het plangebied tussen Kloosring en Beneden-Oostdijk, niet wordt voldaan aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. Deze overschrijding wordt veroorzaakt door het wegverkeerslawaai van de Beneden Oostdijk. Het college heeft voor deze woningen hogere waarden vastgesteld.

Inzage

Met ingang van maandag 6 oktober 2014 liggen beide besluiten met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt deze stukken inzien in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur. De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) en vwb het bestemmingsplan ook via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen voornoemde besluiten staat rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan met ingang van dinsdag 7 oktober 2014 gedurende 6 weken worden ingesteld.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan degene die een beroepschrift heeft ingediend de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Deze voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven